Zavřít reklamu

Zvuk nejnovějších AirPods od Applu nejspíš skutečné audiofily nijak zvlášť neuchvátí. Jejich vzhled – respektive způsob, jakým „trčí“ z ucha – zase nebude příliš imponovat těm, kteří si zakládají na vzhledu a designu. Dá se ale rozhodně říci, že AirPods stanovily nový standard, který by v průmyslu mohl být velmi dobře přijat.

Současná bezdrátová AirPods spolu s jejich předchůdci EarPods zanechala nesmazatelnou stopu v odkazu přenosné hudby od Applu. Apple není jediným výrobcem smartphonů, který se rozhodl zbavit audio jacku u svých telefonů, jeho krok měl ale podstatný vliv na zavedené výrobce sluchátek. Přechod pochopitelně nebude bezbolestný a nemůže probíhat nárazově – Apple k novým iPhonům řady 7 přibaluje EarPods sluchátka s adaptérem pro Lightning konektor. Sluchátky, která mají být skutečně používána s novými iPhony, jsou však AirPods, která také minulý týden konečně Apple oficiálně pustil do světa.

Stejně jako řada jiných bezdrátových sluchátek se i AirPods dodávají v nabíjecí krabičce. Na rozdíl od ostatních Bluetooth sluchátek ale AirPods neprocházejí při připojení k zařízení klasickým párovacím procesem. Nikde není potřeba nic nastavovat ani mačkat – stačí otevřít krabičku se sluchátky poblíž zařízení, se kterým je chcete spárovat. Někteří tento proces za nejméně nápadný v historii Bluetooth technologií, na jehož nenápadný průběh má velký vliv čip W1.

AirPods reprezentují to, v čem je Apple nejlepší – vydání se sice několikrát oddálilo, výsledkem však byla sluchátka s revolučním způsobem Bluetooth párování, který podporují i zařízení s operačními systémy Android a Windows. Až na výjimku použití NFC čipů pro Apple Pay zatím společnost Apple nenabídla vývojářům přístup k této technologii. AirPods jsou již nyní považována za „nejlepší promyšlený doplněk první strany“ od klávesnice Surface. Design sluchátek navíc napovídá, že AirPods se chystají nabídnout mnohem více, než jen poslech hudby – ve hře je tlumení hluku, monitorování fitness funkcí a nejrůznější způsoby vylepšení zvuku. Kouzlo Airpods spočívá v tom, že používají čip W1, který můžete najít i v některých bezdrátových produktech řady Beats. Apple se zatím nezmínil, zda bude čip licensovat i pro použití u ostatních. Pokud by tak učinil, znamenalo by to pro něj další zdroj příjmů.

airpods-fb-6

Zdroj: ZDNet.com

Dnes nejčtenější

.