Zavřít reklamu

Když se v roce 2013 rozhodl Jozef Žemla a Viktor Reviliak získat 15 tisíc dolarů v rámci kampaně na Indiegogo na výrobu miniaturního nabíjecího kabelu, podařilo se jim získat rovnou šestkrát tolik. A právě díky této kampani a nápadu dvou studentů ze Slovenska nyní držíme v ruce šest centimetrů dlouhý nabíjecí Lightning kabel, na který se nyní podrobně podíváme v naší recenzi.  Seznamte se s CulCharge, s miniaturním Lightning kabelem pocházejícím ze Slovenska, který snadno připnete na klíče.

Celou podstatou Lightning kabelu CulCharge je jeho miniaturní velikost a poutko, díky kterému jej snadno připnete na klíče. Právě délka pouhých 6 centimetrů je tím, co na Indiegogo uchvátilo tisíce lidí, kteří chtěli mít svůj kabel vždy k dispozici. CulCharge je totiž předurčen jako přívěsek na klíče nebo jako miniaturní kabel, který schováte do peněženky, kabelky nebo do kapsy.

Velkou výhodou CulCharge je to, že se chlubí certifikací MFI (Made for iPhone) pro Lightning konektor přímo od Applu, takže se nemusíte bát, že by vám iPhone hlásil něco o nepodporovaném příslušenství. Právě zmíněná certifikace je velkou výhodou oproti ostatním kraťoučkým kabelům, které jsme mimo jiné měli také v redakci na recenzi. CulCharge je samozřejmě možné používat jak na dobíjení, tak i synchronizaci telefonu a poradí si jak s USB portem v počítači, tak i s klasickým adaptérem k iPhonu nebo iPadu.

Zpracování samotného kabelu je na vysoké úrovni a jistě vás zajímá, zda je kabel spojující USB a Lightning konektor flexibilní. Na to je jednoznačná odpověď ano, i když je tužší, než jsme u běžných Lightning kabelů zvyklí. To je ale dobře, protože pokud chcete nabíjet z klasického adaptéru zasunutého do zásuvky a telefon tak bude viset dolů, kabelu se nic nestane a i samotný telefon se na konektoru bez problému udrží. Právě tužší a zároveň flexibilní kabel vám potvrdí, že je CulCharge skutečně kvalitní. Flexibilita je obrovskou výhodou například i pro autonabíječky a další místa, kde nemůžete mít telefon položený.

Jedinou drobnou nevýhodou je fakt, že plastová koncovka Lightning konektoru je větší než u běžných kabelů, a tak některé obaly budete muset při nabíjení sundavat. Osobně jsem tento problém nezaznamenal, protože mám jen obaly, které nezakrývají spodní hranu telefonu, ale pokud vlastníte odolnější obal, který váš telefon chrání ze všech stran, budete jej muset při používání CulCharge sundavat. Ani obaly od Applu není možné nechat při nabíjení na telefonu.

Resumé

CulCharge není kabel určený na denní používání, ale je to jistota, kterou máte vždy po ruce. Pokud se vám tedy stávalo, že jste neměli možnost dobít telefon, kvůli absenci kabelu, nyní už tento problém řešit nemusíte a sehnat nabíječku nebo počítač na nabití je mnohem snadnější než Lightning kabel. Tato malá vychytávka tedy rozhodně může potěšit každého, kdo zapomíná a jedná se tak o skvělý a cenově přijatelný dárek.

 

img_1125-kopie

Dnes nejčtenější

.