Zavřít reklamu

Společnost Yahoo nezažívá zrovna dvakrát dobré období. Není to tak dávno co vyšlo najevo, že se společnost stala terčem úspěšného útoku hackerů a unikly údaje o zhruba 500 milionech účtů. To vše se událo v roce 2014. Nyní se objevila další zpráva, která je ještě tragičtější. Společnost Yahoo zaznamenala podobný útok i v roce 2013, podle posledních informací v něm bylo zasaženo podstatně více účtů. Podle vyjádření společnosti by se mělo jednat o více než miliardu uživatelských účtů. Uniknout měly kontaktní informace, čísla sociálního zabezpečení, hesla, bezpečnostní otázky a informace o bankovních účtech.

V první řadě je nejspíš nutné se pozastavit nad tím, že Yahoo reálně využívá více než miliarda uživatelů. Zdá se to poněkud nereálné, ale společnost to tvrdí, tak jim budeme věřit. Společnost celý incident vyšetřuje, zatím je prý patrné, že zde není žádná spojitost s útokem, který se stal necelý rok poté. Napadené uživatelské účty jsou údajně v dnešní době již podstatně lépe zabezpečeny.

Uživatelé byli několikrát nabádáni ke změně hesel, bezpečnostních otázek a dalších věcí. Otázkou zůstává, zda-li je něco takového vůbec přípustné. Jak je možné, že se společnost stane dvakrát během jednoho roku terčem takovéhoto útoku, a v obou případech se útok podaří a hackerům se dostanou do rukou stovky milionů osobních informací. Pokud z nějakého důvodu máte na Yahoo účet, možná jej raději vůbec nepoužívejte.

yahoo-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.