Zavřít reklamu

Apple podal sérii nových patentů. Ty naznačují, že by Apple Pencil mohla do budoucna spolupracovat i s iPhonem. Používat by se dala u nejrůznějších iOS aplikací, jako je například iMovie. Apple Pencil byla představena v září loňského roku spolu s iPadem Pro a překvapivě si relativně brzy získala své příznivce.

Série nových patentů si všiml web Patently Apple. Popisují spolupráci Apple Pencil s iPhonem a zároveň ilustrují použití „chytré tužky“ s nativními iOS aplikacemi, jako je například iMovie. V září se CEO Applu Tim Cook vyjádřil, že již probíhají testy Apple Pencil na iPhonu. Dotazník, jehož se zúčastnilo více než 10 tisíc čtenářů webu 9to5Mac, ukázal, že třetina uživatelů si vysloveně přej používat Apple Pencil i na iPhonu. Applu byl rovněž uznán patent na použití Apple Pencil na Mac trackpadu.

apple-pencil-patent

 

Dřívější zprávy hovoří o tom, že Apple usilovně testuje použití Apple Pencil u nativních aplikací iPadu, včetně Mailu, Zpráv a Safari. Patent zahrnuje použití v aplikaci Zprávy, ukazuje ale – jak jsme již zmínili – i použití při editaci videí v iMovie. Nejen pro patenty od Applu je typické, že ne vždy dojde k jejich realizaci. U použití Apple Pencil spolu s iPhonem však přece jenom existuje jistá pravděpodobnost, že se jí nakonec dočkáme. Napovídají tomu kromě jiného i analýzy odborníků, podle kterých by měl být příští iPhone skutečně revoluční a nabitý převratnými funkcemi.

who-wants-a-stylus-steve-jobs

Zdroj: 9to5Mac.com

 

Dnes nejčtenější

.