Zavřít reklamu

Informace od bývalých či současných zaměstnanců oficiálních Apple obchodů jsou leckdy velmi zajímavé. Většinou se skrze ně dozvíme pikantnosti ze zákulisí, které by nás jinak nikdy nenapadly. Tentokrát se, spíše než o nějakou zajímavost, jedná o čisté konstatování faktů. Program na výměnu baterie v postižených iPhonech 6s způsobil v oficiálních Apple obchodech obrovský chaos. Telefony se jim tam prý kupí, jelikož zaměstnanci nestíhají provádět opravy v takovém tempu, které by bylo potřeba. Navíc se jedná o další pracovní náplň, která se objevila z ničeho nic a je tak vlastně nad plán.

S informacemi přišel nejmenovaný zaměstnanec působící dlouhou dobu jako vedoucí v Genius Baru. Výměna baterie v jednom telefonu prý zabere zhurba 20-45 minut. Za celý den se tak prý dá stihnout 15-30 telefonů. I to je prý málo a příjem na výměnu je podstatně vyšší, než je výdej opravených zařízení. Reklamované telefony se tak kupí v obchodech a čekací doba se postupně prodlužuje. To se logicky projevuje na naštvaných zákaznících.

Původní předpoklady počítaly s tím, že postižených telefonů nebude příliš mnoho. Jak se ovšem časem ukázalo, problém je mnohem rozsáhlejší, než Apple předpokládal. Nárok na výměnu má navíc opravdu hodně zákazníků, což se logicky projevuje tím, že lidé této příležitosti rádi využijí. U nás tyto výměny provádí autorizované servisy.

iPhone 6 Plus battery FB

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.