Zavřít reklamu

Když se na podzim vydáte do lesa, na kolo, na hory nebo kamkoli do přírody za dobrodružstvím, narazíte na zásadní problém. Kromě toho, že hrozí, že váš iPhone skončí někde na kamenech, ve stromě nebo v bahně, hrozí také, že vás potká průtrž mračen. Problém je v tom, že za pět let, co mi prošlo pod rukama nespočet obalů a pouzder na iPhone, jsem viděl buď ty, co dokáží ochránit telefon proti pádům nebo ty, které jsou voděodolné. Doposud jsem neviděl skutečně funkční kombinaci obou těchto vlastností. Griffin se rozhodl, že mě přesvědčí o tom, že takový obal skutečně existuje a dal mu jméno Griffin Survivor All Terrain.

Obal se skládá ze dvou částí. Nejprve svůj iPhone vložíte do skutečné pevného krytu z gumy, kovu a plastu, který zakryje tlačítka, reproduktor, mikrofon port a přepínač. Lightning port a postranní přepínač je překrytý záslepkou, v případě mikrofonu a reproduktoru speciální vrstvou, která propouští zvuk, ale nepropouští vodu. Následně pak na displej zacvaknete plastový kryt, který chrání celý displej a překrývá Touch ID a horní reproduktor opět speciální vrstvou, díky které funguje Touch ID v podstatě stejně jako krytu a přes reproduktor slyšíte vše, co máte. K zadní straně pak ještě můžete připnout sponu, díky které si telefon zaháknete například za opasek nebo kamkoli jinam, kam vám to bude vyhovovat.

Jakmile zacvaknete obě části, získáte obal, který váš iPhone 7 ochrání před pádem z výšky 1,8 metru na betonový povrch, dokáže odolat vibracím při 20 až 20 000Hz po dobu jedné hodiny, dokáže odolávat foukání prachu a písku rychlostí 18m/s po dobu jedné hodiny a vydrží déšť o síle 200mm/h po dobu jedné hodiny. To vše znamená, že obal splňuje vojenskou normu pro ochranné pomůcky pro armádu USA s označením MIL-STD-810. Tyto normy splňují například bedny ve kterých se převáží zbraně, munice, výbušniny, granáty a podobné hračky, které používají vojáci, stejně jako citlivá elektronika, jako jsou vojenské drony a tak podobně.

Obal je tedy skutečnou kombinací odolnosti a voděodolnosti, což se jen tak nevidí. Samozřejmě se nejedná o pouzdro určené k natáčení pod vodou, ale o obal, který přežije, když vám spadne do horského potoka nebo na něj bude hodinu intenzivně pršet. Navíc v kombinaci s tím, že iPhone 7 je sám o sobě voděodolný se o svůj telefon skutečně nemusíte bát. I tak však nedoporučuji tento obal používat k plavání nebo potápění.

Stejně tak mu nevadí ani písečná bouře nebo podobné zážitky. Pokud telefon spadne jakkoli na rovný povrch, není šance, že by se mu něco stalo. Displej je navíc “zapuštěn” skutečně hluboko pod okraj krytu, takže nevadí ani menší kamínky nebo například střepy skla. Samozřejmě pokud z dvou metrů spadne telefon displejem na něco tenkého a vysokého, pak displej pochopitelně praskne, ovšem to už by musel být obal flipový, což osobně nepovažuji za nejlepší možné řešení u obalů do extrémních podmínek, protože když je v extrémních podmínkách iPhone, jste tam taky a rozhodně nemáte myšlenky na otvírání víka displeje.

Tím, že je obal převážně z plastu a gumy, nezvyšuje nijak výrazně váhu celého přístroje, troufám si říct, že pocitově není rozdíl mezi Griffin Survivor All Terrain a klasickými odolnými obaly na iPhone, co se váhy týká. Když už jsme u toho pocitu, konečně je to obal, u kterého na první pohled vidíte, že skutečně vydrží vše, co deklaruje výrobce a nebojíte se telefon vzít a na zkoušku jej hodit na zem. Pocitově je telefon chráněn skutečně skvěle a navíc tomu tak je skutečně a nejen na pocit.

Abych ale jen nechválil, musím na konec zmínit i pár výhrad. V první řadě jsem si všiml, že guma na zadní straně je doslova magnetem na prach. Stačilo mít obal den v kapse a už byl celý olepený, což můžete vidět i na fotografiích v galerii výše. Na druhou stranu jej stačí opláchnut obyčejnou vodou a prach je pryč. Druhou nevýhodu vidím v samotné ochraně displeje, ta se v první řadě moc nekamarádí s tvrzeným sklem, což ale ani tak moc nevadí, protože samotný obal chrání displej až až, ale hlavně ovládání s ní není tak pohodlné, jako když ovládáte holý displej. Nicméně musím pochválit, že i přes zmíněnou ochranu displeje funguje bezproblémově 3D Touch.

Resumé

Griffin Survivor All Terrain rozhodně není hračka pro městské povaleče, je to obal pro skutečné chlapy, kteří chtějí každý den překonávat sami sebe a nebojí se jít do všeho po hlavě. Pokud jste tím, kdo tráví půlku života zavěšený na laně padesát metrů nad zemí, s hlavou mezi řídítky, nohama uvázanýma k desce na prašanu nebo s objektivem v ruce uprostřed amazonského pralesa, pak budete Griffin Survivor milovat každým coulem. Navíc si osobně myslím, že cena je vzhledem k vlastnostem obalu více než dobrá a pokud máte podobného blázna doma, tak není na Vánoce moc o čem přemýšlet.

griffin-survivor-all-terrain-fb

Dnes nejčtenější

.