Zavřít reklamu

Před pár dny Apple vydal, kromě iOS 10.2, také novou verzi macOS. Tentokrát s číselným označením 10.12.2. O aktualizaci jsme psali například zde. Jedním z nejdiskutovanějších prvků této novinky bylo opatření, kterým se Apple snaží utišit všechny, kteří tvrdí že nové MacBooky Pro málo vydrží. Prostě a jednoduše odstranil výpočet životnosti baterie (ačkoliv se v systému stále nachází, už není tolik na očích). Mnozí tento krok berou jako nešťastnou reakci na kritiku výdrže baterie. Možná ani nebyl potřeba protože se nyní ukázalo, že macOS 10.12.2 výdrž baterie zase o něco zlepšil. 

Kromě výdrže baterie by měl tento update řešit v podstatě kritičtější problém, kterým jsou různé grafické chyby v nových Macích. Zejména časté padání ovladačů či zamrzání grafického adaptéru, kterým trpí některé 15″ MacBooky Pro. První zpětná vazba se ovšem týká údajné zvýšené výdrže baterie což je něco, co se majitelům nových MacBooků příliš nezdálo.

Uživatelé využívající některé softwarové měřiče systémových prvků hlásí, že nový update opravdu zvýšil výdrž baterie. Baterie se nově prý pomaleji vybíjí a celé zařízení má o něco málo nižší spotřebu. Jeden z uživatelů přímo potvrzuje, že se mu spotřeba při stejném nastavení snížila z 6 wattů na 4 watty. Další se s ním víceméně shodují a uvádí, že se jim konečně daří dosahovat proklamované desetihodinové výdrže. Máte s tímto zlepšení nějaké osobní zkušenosti?

macbook-pro-touch-bar-fb-4

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.