Zavřít reklamu

Společnost Apple přijala do svých řad minimálně šest inženýrů z berlínské mapovací společnosti Here, vlastněné německými automobilkami Audi, BMW a Daimler. Podle některých spekulací by se měl rovněž v Berlíně nacházet speciální tým, který má na starosti Apple Maps. Mezi najatými pracovníky je jeden ředitel, dva produktoví manažeři nebo dva softwaroví inženýři.

Kromě zmíněných zaměstnanců přešli k Applu i zaměstnanci regionálního mapování a obsahu pro východní Evropu. Zprávu o tom přinesl deník Business Insider. K některým z přestupů došlo již hlouběji v minulosti, jeden ze softwarových inženýrů – Khang Tran – ale do Applu přešel až tento měsíc. Všichni bývalí zaměstnanci společnosti Here odmítli komentovat, na čem v Applu pracují. Na profilech sítě LinkedIn je však u některých z nich uvedeno, že pracují pro divizi Apple Maps.

Německá metropole by pro kanceláře Apple Maps byla vzhledem k průmyslové a technologické povaze města vcelku pochopitelnou lokací. Šlo by i o ideální místo setkávání vedení německých automobilek s projektanty platformy CarPlay, a kdyby se Apple rozhodl pro partnerství z některou z existujících automobilových společností v zájmu produkce budoucího elektrického vozu, byl by Berlín taktéž dobrým strategickým bodem. V dubnu se objevily zprávy o tajné berlínské laboratoři, kde mělo na nespecifikovaném projektu pracovat 15 – 20 lidí z německého automobilového průmyslu. Apple prozatím uložil „projekt Titan“ , zaměřený na autonomní řídící systém, k ledu, hovoří se ale o možnosti spolupráce s některou ze současných automobilek.

apple-maps-fb

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.