Zavřít reklamu

Majitelé Apple Watch Series 2 hlásí poměrně závažný problém, který by měl brát v potaz každý, kdo druhou generaci chytrých hodinek od Applu vlastní. Po včerejším vydání nového watchOS 3.1.1. se totiž může stát, že se vaše Apple Watch tzv. bricknou, což znamená, že se z nich stane jen nefunkční těžítko na papír, jelikož přestanou fungovat. První uživatelé, kteří nový update instalovali, se totiž pochlubili tím, že se jim instalační proces zasekl a hodinky se tím zničily. Na displeji se objevil vykřičník s odkazem na pomoc a šmitec. 

Na problém si stěžují zákazníci všude možně. Na oficiálních stránkách podpory, na diskuzních fórech zahraničních webů, na redditu a tak dále. Vesměs všichni postižení jsou nuceni odnést/zaslat své poškozené hodinky zpátky Applu. Problém je o to horší, že náprava nejde provést v klasickém Apple obchodě, jelikož zde na to není vybavení. Hodinky tak musí putovat do oficiálních servisních středisek, kde si s tímto typem problému již dokáží poradit.

Oprava takto poškozených Apple Watch totiž vyžaduje přístup k diagnostickému portu, skrze který se hodinky obnoví do továrního nastavení. Takovýto hardware se ovšem obvykle na prodejnách nevyskytuje. Problém se vyskytuje pouze v Apple Watch Series 2 a uživatelé hlásí, že už počátek instalace nové aktualizace vypadal podivně. Některým uživatelům se zaseklo načítání a zařízení si tak bricknuli tím, že jej natvrdo restartovali v průběhu instalace. Jiným se tato chyba stala automaticky v průběhu aktualizace. Pokud takto poškozené Apple Watch Series 2 máte, autorizovaný servis vám s tímto problémem poradí.

apple-watch-brick-800x495

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.