Zavřít reklamu

Bezdrátová sluchátka AirPods byly jedním z nejdiskutovanějších produktů, zářijové keynote. Apple s nimi, a společně s odstraněním 3,5mm konektoru u nových iPhonů, hodlal nastolit novou bezdrátovou éru. Díky čipu W1 se mělo jednat o ten nejefektivnější způsob poslechu hudby. Bez drátů, bez problémů s párováním, se slušnou výdrží baterie a bez starostí. Nastal ovšem malý háček. Z původního termínu, který byl vymezen na konec října, totiž sešlo a od té doby si musí zájemci vystačit s Blizzardovským „Soon™“. Wall Street Journal dnes přišel s tím, co za spožděním stojí. 

A pokud má zdroj Wall Street Journal pravdu, jedná se o opravdový přešlap Applu. Za zpoždění totiž můžou dva údajné důvody. Prvním je, že se Apple snaží přijít na spolehlivou technologii, která by zaručila, že do obou sluchátek poputuje požadovaný signál ve stejném čase, a nebude tak v jednom sluchátku docházet ke zpoždění, které by mělo za následek otřesnou uživatelskou zkušenost. Druhým problémem je údajně to, že se Apple s snaží přijít na způsob, jak budou sluchátka reagovat v případě, že se jedno ztratí, nebo se mu vybije baterie.

Možná je to vše jen výmysl nějaké choré mysli, pokud je na tom ovšem alespoň zrnko pravdy, jedná se o velký trapas. Tyto provozní problémy by totiž měly být tím prvním, co měl Apple řešit. Obzvláště, pokud AirPods prezentoval jako víceméně hotový výrobek, který dorazí měsíc po konferenci. Od plánovaného termínu uvedení uplynul více než měsíc a o AirPods zatím nevíme nic jiného, než se Apple potřebuje ještě trochu času na jejich dokončení. Vánoční svátky jsou za dveřmi a AirPods již měly být na skladech obchodů. Takto to vše působí akorát neseriózně a naznačuje to hrubé nedostatky v plánování produktů, na což jsme u Applu zvyklí nebyli…

airpods-fb-3

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.