Zavřít reklamu

Dlouhé týdny čekání jsou konečně u konce. Uživatelé po celém světě si se svými novými MacBooky hrají již několik týdnů, já se ovšem dočkala až dnes. Objednávka byla vytvořena 6. listopadu a dnes ve 12 hodin mi MacBook přivezl kurýr společnosti UPS. S dnešním dodáním jsem upřímně nepočítala, jelikož původní předpokládaný termín doručení byl až 15. 12. Dřívější doručení jim ovšem rozhodně vyčítat nebudu. Udělala jsem několik fotek z rozbalování a dala dohromady pár prvních dojmů, tak se na ně pojďme podívat :)

Pro úplnost dodám ještě specifikace mého konkrétního modelu. Jedná se o 13″ variantu s Touch Barem, základním procesorem, 16GB RAM a 512GB SSD. První dojmy jsou velmi pozitivní. Z počátku jsem měla trochu starosti, jelikož krabice byla na jednom místě proražená, ovšem samotná krabička od notebooku byla již netknutá.  Balení je, jak je u Applu obvyklé, skvěle vyřešené a MacBook je jak v bavlnce. Po vyndání, odstranění ochranné fólie a po otevření víka se MacBook okamžitě rozjede. Prvotní nastavení a konfigurace je velmi snadná a trvá zhruba 5 minut. Po těchto pěti minutách je MacBook kompletně připraven k použití a k seznamování (přecházím z Windows).

Co se týče několika prvních poznatků, v první řadě mě zajímala výdrž baterie. „Out of the box“ byl MacBook nabitý na 74% (po skončení úvodní konfigurace) a při jasu 12/16 byla očekávaná výdrž baterie nějakých 5 a půl hodiny. Po půlhodince používání (set-up, maily, web) byla kapacita na 62% s časem 5:08 do smrti.

Klávesnice je skvělá a výborně se na ní píše. Reproduktory jsou také vynikající. Je skoro až k neuvěření, jaký zvuk ze sebe dokáží dostat. Přítomnost Touch ID je parádní a velmi urychluje používání, Touch Bar se po takto krátké době hodnotit nedá, na něj si musí člověk nejprve navyknout. Displej je také bezkonkurenční (podání barev a maximální jas nemá příliš konkurenci) a o dílenském zpracování nejspíš není třeba se příliš rozepisovat. Pokud budete mít nějaký dotaz, klidně se ptejte v komentářích. V galerii níže si pak můžete prohlédnout několik fotek.

imgp9574

Dnes nejčtenější

.