Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali, že hru Super Mario Run je možné si předčasně zahrát v kamenných prodejnách Applu, kde je nainstalovaná na všech vystavených iPhonech. V App Store se hra začne prodávat až příští týden ve čtvrtek 15. prosince. Pokud jste tedy měli náhodou cestu do Apple Storu nebo máte to štěstí a bydlíte od nějakého kousek, pak si můžete dojít hru zahrát. Pokud ne (což je asi drtivá většina našich čtenářů), pak se můžete podívat alespoň na videa, kde hru hrají ostatní.

Do jedné kamenné prodejny Applu si zašla Super Mario Run zahrát i redakce zahraničního magazínu iDownloadBlog, která tak přinesla první dojmy. Na iPhonech v obchodech Applu se nachází demo verze Maria, která nabízí jen první tři úrovně hry a poté 20 vteřin hraní prvního levelu s bossem. Zahrát si není možné ani všechny režimy hry. Kromě World Tour totiž hra nabízí i mód Toad Rally a Kingdom Builder. V Toad Rally můžete soupeřit se svými přáteli a vyzývat hráče z celého světa. V Kingdom Builder pak sbíráte mince, pomocí kterých budujete své vlastní království.

Hlavní rozdíl mezi Super Mario Run a obyčejným Mario je hlavně v tom, že v mobilní verzi Mario neustále běhá. V podstatě není možné se zastavit, pouze se kousek vrátit. Ve hře nemůžete ovládat ani rychlost běhu. Vaším hlavním úkolem je tedy skákat, skákat a zase skákat, nic jiného. Nicméně hru je možné ovládat jen jednou rukou a podle slov redakce je vidět, že na tomto Nintendo opravdu zapracovalo, protože ovládání je jednoduché a stojí prý za to.

Jak už bylo zmíněno výše, hra bude dostupná příští týden ve čtvrtek 15. prosince, a to pro iPhone, iPad a iPod touch. Hru bude možné si vyzkoušet zdarma, ale pokud budete chtít plnou verzi, bude potřeba si zaplatit 9,99 € (270 Kč).

A ještě další videa od jiných autorů:

super-mario-run-fb

Dnes nejčtenější

.