Zavřít reklamu

App Store je pro Apple čím dál tím důležitější platformou. Jak nám napovědělo několik posledních konferenčních hovorů s akcionáři, výnosy služeb společnosti jsou čím dál tím vyšší. Do célé této bubliny Apple’s Services patří jak App Store, tak iTunes, iBooks a další služby. Vzhledem k rostoucí tendenci těchto platforem tak není překvapivé to, co dnes tweetnul ředitel marketingu Applu, Phil Shiller. Dle něj byl měsíc listopad tím nejvýdělečnějším, v celé několikaleté historii obchodu s aplikacemi. O nějaká konkrétní čísla se už ovšem nepodělil. 

Během loňských vánočních svátků a silvestra utratili uživatelé v App Store 1,1 miliardy dolarů. V americe toto období označují jako „holiday season“ a do zisku se kromě samotných nákupů aplikací projevily také mikrotransakce. Očekává se, že období vánoc bude ještě ziskovější, než bylo to loňské. Vzhledem k nárůstu celé platformy je to jediné logické očekávání.

Phil Shiller přišel s touto zajímavou statistikou pouze den poté, co se v rámci App Store spustilo celoroční bilancování a společnost připravila mnoho žebříčků různých top her a top aplikací. Uživatelé tak mají nově jedinečnou příležitost, připomenout si vše podstatné, co se v průběhu roku v obchodě událo. Nikomu by tak neměla uniknout žádná populární aplikace. Žebříčky her a aplikací vydrží v App Store do Nového roku.

app-store-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.