Zavřít reklamu

Společnost Apple představila minulý rok svůj historicky první iPhone s technologií 3D Touch. Ta umožnila příchod nových ovládacích gest a prvků, které se v iOS dříve nenacházely. Většina z přínosů nové technologie byly pouze zkratky, avšak se dají najít i užitečné výjimky. Jednou z nich pak může být právě ukládání dokumentů, webových stránek a zkrátka všeho, co je možné pomocí sdílení vytisknout, do PDF.

V předchozích verzích operačního systému iOS byl proces značně složitější a nestačila vám k tomu jedna jediná aplikace. Jednou z možností bylo exportování dokumentu do aplikace a poté jeho přeposlání jako PDF například přes email. Kalifornská společnost naštěstí přinesla metodu, u které se obejdete bez kterýchkoliv dalších aplikací.

Jak v iOS 10 převést dokument do PDF

  1. Otevřete cokoliv, co chcete uložit jako PDF. To zahrnuje webové stránky, obrázky, dokumenty a mnoho dalšího. Jde pouze o to, aby byla možnost danou věc přes sdílení „vytisknout“.
  2. Klikněte na ikonu pro sdílení.
  3. V nabídce najděte položku „Tisknout“ a klikněte na ni.
  4. Nyní se zobrazí nabídka pro výběr tiskárny a další nastavení. Místo nastavování pouze zatlačte na náhledové okno, které se otevře. Pokud máte zařízení, které nepodporuje 3D Touch, náhledové okno „přibližte“ tažením dvou prstů směrem k sobě.
  5. Opět klikněte na tlačítko pro sdílení.
  6. Nyní si můžete vybrat, do jaké aplikace PDF uložíte. V dolní řadě pak můžete ještě nový dokument rovnou poslat na svůj iCloud Drive.

Kromě této nové vychytávky přinesla verze iOS 10 k tisknutí i další novinky. Je však záhadou, proč neimplementovala kalifornská společnost tlačítko pro sdílení jako PDF přímo do nabídky u sdílení, jelikož by si ho všimlo mnohem více lidí.

ios-10-control-center-fb

Dnes nejčtenější

.