Zavřít reklamu

Tento týden se začaly objevovat zprávy o tom, že několika majitelům se vznítil jejich iPhone. Apple dnes na stížnosti odpověděl s tím, že testy ukázaly, že se na vznícení iPhonů podílely externí faktory a příčina tedy nespočívá v poruše zařízení jako takového. Podle Applu utrpěly zasažené telefony fyzickou újmu, která vedla k teplotnímu poškození.

V Číně došlo v uplynulé době k několika případům vznícení „šestkových“ iPhonů. Čínské sdružení na ochranu spotřebitelů požádalo cupertinskou společnost o vyjádření. Apple nyní přišel s tím, že po provedení testů došel k závěru, podle něhož netkví příčina vznícení v zařízení jako takovém. U daných telefonů mělo dojít k fyzickému poškození, které mělo za následek vznícení.

Uživatelů, u kterých ke vznícení telefonu došlo, je v Číně zatím osm. Jejich iPhone 6 se zničehonic vznítil nebo vybuchl. Apple uvedl, že zařízení podrobil několika testům, jejichž výsledek ukázal, že samotné zařízení nebylo příčinou poruchy. K té prý došlo následkem fyzického poškození přístrojů. Podle statistik mohou mít některé lithiové baterie sklon k spontánnímu vznícení, statisticky jde však o jeden případ z milionu. Mnohem častější příčinou jsou nepůvodní nabíječky, vystavené  extrémním teplotám.


Vznícení smartphonů si vždy vyžádá mimořádnou pozornost veřejnosti. Posledním známým skandálem tohoto typu je aféra Samsungu Galaxy Note 7, u nějž byla příčinou vznícení baterie. Té výrobce neposkytl dostatek prostoru v přístroji ve snaze vyrobit co nejtenčí telefon. Aféra vedla k ukončení prodeje a výroby problémového modelu. Podle BBC vedla právě tato aféra k tomu, že čínští spotřebitelé přestali důvěřovat „cizím“ telefonům, a to i přes to, že většina z nich je vyrobena právě v Číně.

iphone-6-plus-fire

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.