Zavřít reklamu

Apple se snaží svou platební službu Apple Pay tlačit co to dá. Pomalu ale jistě jí rozšiřuje do dalších zemích po celém světě a s touto snahou tak roste celkový počet transakcí, které jsou skrze službu provedeny. Apple Pay tak zažívá obrovský boom, jelikož jej začíná akceptovat čím dál tím větší počet různých obchodů a služeb. O zajímavé statistice u USA se pochlubila viceprezidentka pro Apple Pay, Jennifer Bailey, která uvedla, že v současné době tuto platební službu podporuje 35% všech obchodů v Americe. 

35% by se nemuselo prvoplánově zdát jako nějaké ohromné číslo, když si ho ale zasadíme do kontextu velikosti USA, hned se o tom uvažuje jinak. Možná ještě zajímavější je srovnání, jak na tom služba Apple Pay byla před dvěma lety. V tu dobu jí podporovala pouze 4% prodejců a obchodníků. Jedná se tedy o raketový nárůst během posledních dvou let a bude velmi zajímavé sledovat, jak se bude tento systém nadále vyvíjet.

V současné době se Apple snaží o to, aby navázali kontakt s co nejvíce bankami, které jim následně umožní používání jejich vlastního platebního systému skrze bankovní platební karty. Apple na svůj platební systém láká uživatele různými bonusy a výhodami, které mohou při placení touto službou získat. V České republice máme oficiálně zatím smůlu, neoficiálních způsobů, jak zprovoznit Apple Pay, je ovšem několik.

Apple Pay FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.