Zavřít reklamu

V nejnovější verzi internetového prohlížeče Chrome integroval Google nové funkce do Spotlight vyhledávání. Od verze 55.0.2883.79, která se v App Store nedávno objevila, je nyní možné otevřít ze Spotlightu rovnou anonymní kartu nebo hlasové vyhledávání. Na začátku roku 2016 začal Google Chrome spolupracovat se Spotlightem tak, že jste z něj mohli přímo otevírat své záložky.

Otevření nové anonymní karty a hlasového vyhledávání je opravdu snadné a rychlejší, než kdybyste vše dělali přímo v aplikaci.

Jak na iOS otevřít anonymní kartu a hlasové vyhledávání v Google Chrome ze Spotlightu

  1. Na kterékoliv obrazovce stáhněte horní lištu, čímž se dostanete do notifikačního centra. Pokud jste na hlavní domovské obrazovce, můžete také otevřít tažením doprava widgety, kde se dá ve Spotlightu vyhledávat také.
  2. Klikněte na vyhledávací pole.
    1. K otevření nové anonymní karty napište „Nová anonymní karta„. Stačí napsat pouze část slova anonymní a v nabídce se možnost zobrazí také.
    2. K otevření hlasového vyhledávání napište „Hlasové vyhledávání„. Opět stačí napsat pouze část ze slova a možnost otevřít hlasové vyhledávání se v nabídce také zobrazí.

Pokud vám novinka nefunguje, zkontrolujte si, že máte nainstalovanou příslušnou či novější verzi a také, že máte funkci Spotlight v nastavení aktivovanou. Osobně se mi možnosti ve spotlightu zobrazili až poté, co jsem po aktualizaci prohlížeč poprvé spustil. Poté se už nabídky zobrazovaly i s vypnutým prohlížečem.

chrome-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.