Zavřít reklamu

Zákazníci Applu v Číně si začali stěžovat na případy vznícení iPhonu. Znamená to snad, že je na obzoru další kauza typu Samsung? Případů vznícení je zatím „pouze“ osm. Čínské sdružení na ochranu spotřebitelů již kontaktovalo společnost Apple s žádostí o vyjádření a vyřešení celé věci. Jedná se o iPhone 6s a 6s Plus.

Několik čínských zákazníků Applu v poslední době uvedlo, že u jejich telefonů došlo k náhlému vznícení. Upozornil na to státní úřad na ochranu spotřebitele. Ten také oslovil společnost Apple s žádostí o vyjádření, k tomu ale zatím dosud nedošlo. V letošním roce se doslova rozhořel skandál s vybuchujícími smartphony Samsung Galaxy Note 7, jejichž výroba a distribuce musela být ukončena. Není to tak dávno, co právě z Číny přišly zprávy o tom, že se šestkové telefony zničehonic samovolně vypínají. Tento problém se ukázal být celosvětovou záležitostí a Apple zahájil program bezplatné výměny baterií u zasažených a rizikových zařízení.

Minulý pátek se objevila zpráva o uživatelce, jejíž iPhone 6s Plus zničehonic explodoval. Exploze poškodila displej a znehodnotila telefon i baterii. Apple poskytl ženě nový iPhone, příčinu problému však neuvedl. „Apple by měl mít za svoje zákazníky odpovědnost a vypořádat se s jejich stížnostmi odpovídajícím způsobem,“ vyjádřil se úřad na ochranu spotřebitele. Dodal, že stížnosti velkého množství zákazníků nejsou efektivně vyřešeny. Ke kauze vybuchujících iPhonů se Apple zatím nevyjádřil, přesné množství zákazníků s tímto problémem není známo.

iphone-6-fire-fb

Zdroj: DailyMail.co.uk

Dnes nejčtenější

.