Zavřít reklamu

Instagram se v posledních letech stal velkou zásobárnou všemožných fotografií od uměleckých až po různé obrázky s vtipy. Každému se tak už někdy asi stalo, že si chtěl nějakou fotografii z Instagramu stáhnout, jenže žádné tlačítko pro stažení obsahu se u fotografie nenachází. Instagram už od svého vzniku totiž neumožňuje stahovat si fotografie k sobě do zařízení, a to ani na smartphonu, ani ve své webové verzi.

Ti zručnější si samozřejmě mohou fotografii otevřít v desktopovém prohlížeči, nechat si zobrazit zdrojový kód stránky a snadno si obrázek stáhnout v plném rozlišení. Co ale dělat, když jste jenom na iPhonu nebo iPadu a potřebujete si z Instagramu stáhnout nějakou fotografii? V App Store pochopitelně naleznete hromadu aplikací, které to umožňují, ale nově existuje i cesta, jak to provést jen za pomoci aplikace Instagram a Messenger, kterou má nainstalovaný asi každý z nás.

Instagram přibližně před měsícem přidal do své aplikace možnost sdílet fotografie na Facebook a posílat je přes Messenger. Právě sdílení přes Messenger se dá využít ke snadnému stažení fotografie. Pojďme si ukázat jak.

  1. V aplikaci Instagram si vyberte nějakou fotografii, kterou chcete stáhnout
  2. Klikněte u ní vpravo nahoře na tři tečky
  3. Zde zvolte Sdílet přes Messenger
  4. Fotografii pošlete klidně sami sobě (do pole pro vyhledávání zadejte své jméno)
  5. Přejděte do aplikace Messenger
  6. Otevřete si konverzaci, do které jste fotografii poslali
  7. Podržte na fotografii prst a z nabídky zvolte Uložit
  8. Fotografii naleznete v aplikaci Fotky

Fotografie se sice nestáhne v nejvyšším možném rozlišení (1080×1080 – podle formátu), ale ve zmenšené verzi 750×750. I přesto je ale kvalitní a od originálu k nerozeznání.

new Instagram FB

Dnes nejčtenější

.