Zavřít reklamu

Ať už jste stránku v Safari na macOS či iOS 10 zavřeli omylem, nebo jste jen zkrátka vzpomněli na něco, co jste zahlédli, můžete nedávno zavřené karty snadno a rychle znovu otevřít. Náš dnešní návod je určen zejména začátečníkům a ukážeme si v něm, jak na webových prohlížečích od Applu – v desktopové i mobilní verzi – znovu otevřít nedávno zavřenou webovou stránku.

iOS 10

V iOS 10 záleží na tom, zda si stránky prohlížíte na iPadu nebo iPhonu či iPodu touch. Majitelé iPadů to mají o něco snazší – stačí zascrollovat dostatečně vysoko, dokud se vám neobjeví horní lišta. Na té pak dlouze stiskněte symbol „+“ v pravém horním rohu, čímž otevřete seznam nedávno zavřených karet. Pak už jen stačí klepnout na požadovaný link a stránka se vám v prohlížeči otevře. Stejný proces lze provést na iPhonu či iPodu touch při horizontálním zobrazení.

Zobrazení na výšku je u iPhonu a iPodu touch již o něco méně intuitivní. Zascrollováním nechte zobrazit lištu s menu v dolní části displeje vašeho zařízení. Klepněte na ikonku dvou čtverců v pravém dolním rohu. Zobrazí se vám náhledy momentálně otevřených karet.

fullsizeoutput_4f5

Nyní jen dlouze stiskněte symbol „+“ ve středu spodní části obrazovky a zobrazí se vám seznam nedávno zavřených karet.

fullsizeoutput_4f6

macOS Sierra

Jednou z možností, jak v macOS zobrazit seznam nedávno zavřených karet v prohlížeči Safari, je pochopitelně zobrazení historie prohlížeče. V menu v horní části obrazovky klikněte na Historie -> Nedávno zavřené a ze seznamu vyberte požadovaný link.

recently-closed-macos

Alternativní možností je pak kliknutí pravým tlačítkem na symbol „+“ v prohlížeči. Okamžitě se vám zobrazí seznam nedávno zavřených karet.

recently-closed-macos-2

Pro otevření poslední zavřené karty pak funguje klávesová zkratka Shift + Command + T.

safari-logo-fb

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.