Zavřít reklamu

Také vás vždycky lákalo hrát na bubny? Nebo si to aspoň vyzkoušet a zjistit, jak náročné to vlastně je? Málokdo si může dovolit vlastnit a hrát na klasickou bicí sestavu, jelikož je velmi prostorově náročná a vyžaduje alespoň základně odhlučněnou místnost (pokud nechcete permanentně vytáčet sousedy). V posledních letech se tak rozmohl trend elektrických bicích, které jsou na cvičení ideální, jelikož jsou velmi tiché. Nyní to vypadá, že se technika posunula ještě o kus dál. Díky Freedrum vám postačí jen paličky a malé krabičky, které si na ně připevníte. 

Freedrum je velmi zajímavý projekt na Kickstarteru, který bude za pár dní končit. Nejsme tedy zrovna rychlí, ale lepší se o něm zmínit pozdě, než-li vůbec. V době psaní článku zbývá do konce kampaně 5 dní a projekt už je zaplacený. A to více než dvakrát. O co tedy jde?

Jedná se o speciální zařízení, které vám umožní bubnovat kdekoliv. Potřebujete k tomu jen Freedrum kit, paličky a telefon. Freedrum kit se skládá z několika krabiček, které jsou napěchované senzory. Dvě si dáte na paličky, dvě si dáte na boty a jste připravení. Následně stačí jen spárovat s telefonem skrze aplikaci a můžete začít hrát. Zcela potichu a bez potřeby nějakého rozměrného hardwaru.

Demonstrativní video najdete na hlavní stránce Kickstarter kampaně, podle něj to ovšem vypadá, že půjde o velmi zajímavý projekt. Jak již bylo řečeno, kampaň je úspěšně zaplacená, takže se Freedrum do produkce dostane. V současné době je možné zakoupit základní balíček za 89 dolarů, který obsahuje dva kity a nějaké základní příslušenství. Celé to funguje na principu virtuálních bicích, kdy senzory snímají polohu a pohyb paliček a na základě toho hrají. V tomto případě opravdu doporučuji již zmíněné video, jelikož vydá za tisíc slov.

freedrum-fb

Zdroj: Kickstarter

Dnes nejčtenější

.