Zavřít reklamu

Mnoho společností se chlubí tím, že nabízí konkurenční řešení které je minimálně stejně dobré, většinou však údajně lepší, než nějaký MacBook. Většinou se jedná o marketingové slogany a zbožná přání výrobců, dnes tu však máme novinku, která by mohla MacBooku opravdu zatopit. Je jí nový Asus ZenBook 3, který se dnes začíná prodávat na českém trhu a nabízí toho opravdu hodně, ve velmi kompaktním balení. Jeho hlavní konkurencí je Retina MacBook od Applu. U nás se budeme muset spokojit pouze se dvěmi variantami tohoto ultrabooku, rozhodně ovšem stojí za to. 

Hlavní myšlenkou tohoto nového počinu z dílny Asusu je, nabídnout uživatelům další možnost v segmentu superlehkých a kompaktních ultrabooků. Výrobce se snaží nabídnout výhodnější produkt, než je konkurenční MacBook, avšak na platformě Windows. ZenBook se chlubí skvělou konstrukcí, podsvícenou klávesnicí, čtyřmi reproduktory a nejmodernější konektivitou.

Uvnitř notebooku se nachází to nejnovější, co momentálně na trhu existuje. Právě kvůli nedostatku procesorů Kaby Lake přišel ZenBook 3 až nyní. Notebook tak pohání buď nový Core i5 7200U, nebo i7 7500U, podle typu konfigurace. V procesorech se nachází integrovaná grafika Intel HD 620. V levnější variantě je dále k dispozici 8GB RAM a 512GB SSD. U dražší varianty najdeme 16GB RAM a 1TB SSD.  ZenBook 3 je také o 1,2mm tenčí oproti rMB. Naopak stejně jako rMB nabízí pouze jeden USB-C port. ZenBook je o 10 gramů lehčí.

Cenově vychází oba stoje téměř nastejno. V základních konfiguracích je cena stejná, tj. 39 990. Vyšší konfigurace ZenBooku stojí 49 990, což je v porovnání s rMB o 2 tisíce více. Produkt od Asusu však nabízí dvojnásobné úložiště (avšak není jasné, jestli se také jedná o nVME disk, jako v případě Applu) a RAM. Retina MacBook ovšem nabízí další možnosti individualizace v případě procesoru m7. Opět tedy do výběru promluví preference platformy.

asus-zenbook-3-2

Zdroj: Živě

Dnes nejčtenější

.