Zavřít reklamu

O výkonu nejnovějších notebooků od Applu se toho napsalo již poměrně dost. Stejně tak jako se mnohokrát probíraly jejich chyby a nedostatky. Nový MacBook Pro si lidé pořizují primárně kvůli pracovním účelům. Jistě, najde se spousta lidí, kteří si jej koupí i na klasické školní/kancelářské používání, ale do letošního roku vždy platilo, že Pro je pro profesionály. Jak si vedou nové Macy například v editaci videí, jsme si již ukázali. Jak si ovšem nový 15″ MacBook Pro povede, budete-li si na něm chtít něco zahrát?

V posledních dnech se na YouTube objevilo několik videí na kterých autoři demonstrují, jak funguje MacBook Pro jako herní mašina. Zde je nutné podotknout, že tyto Macy nikdy na hry zaměřené nebyly. Ostatně celá platforma Applu je na nějaké serioznější hraní nevhodná, to je ovšem téma na jinou debatu. Pojďme se podívat na to, jak si povede 15″ MacBook Pro v top konfiguraci napříč různými hrami. Cena této specifikace je necelých 135 tisíc korun.

Velmi zajímavá videa se objevila na kanále EverythingApplePro. Autor zkouší, co jeho nabušený MacBook zvládne. V konfiguraci má to nejlepší, co jde do nového MacBooku nacpat. Nejprve zkouší zajímavý titul, který využívá pokročilé fyziky v rámci samotného gameplaye. V jednoduchých scénách je hra jakž takž hratelná (30fps), jakmile se načtou složitější objekty a fyzikální výpočty začnou být náročnější, hra se stává nehratelnou a je zní jen slideshow. Dalším titulem je Mafia 3, kterou autor rozjel přes Bootcamp. Mafia je sama o sobě extrémně špatně optimalizovaným konzolovým portem a na Macu se to tak projevuje. I při nízkém nastavení detailů a FHD rozlišením hra běží tragicky. Navíc je hra velmi zabugovaná, takže se rozhodně nejedná o příjemný herní zážitek.

Další testovanou „hrou“ je sandboxový simulátor BeamMG.drive, který replikuje reálnou fyziku na poškození automobilů. Tato jednodušší hříčka běhá na novém Macu poměrně slušně. Age of Empires pak běhá logicky naprosto svižně, bez jediného problému. Hraní GTA V je překvapivě slušné. Při FHD rozlišení a zhruba průměrnému nastavení dokáže nový MacBook Pro dosáhnout 30fps. Tato hodnota není ideální, ale pro běžného hráče to bude hratelné (pro konzolisty je většinou i 30fps nedosažitelným snem ve spoustě her). Battlefield 1 v High nastavení a ve FHD běží zhruba na hranici 40fps, což není špatné. Hodnoty FPS ovšem velmi kolísají. Witcher 3 je poměrně náročný titul a na výkonu je to znát. Ve FHD rozlišení s medium detaily hra běží na hodnotě kolem 30fps. Opět se zde ovšem nachází brutální propady až do nehratelných nížin. Poslední testovanou hrou je Tomb Rider, který při nízké kvalitě a FHD nastavení dokáže běžet na hranici 30fps. Detailní informace najdete ve videích nad a pod tímto textem. Je z nich patrné, že i MacBook za 135 tisíc rozhodně není žádným herním strojem. Nenáročné populární tituly, jako LoL, Dota 2 nebo Overwatch však rozjede bez problému.

shitbook-pro

Zdroj, Youtube 1, YouTube 2

Dnes nejčtenější

.