Zavřít reklamu

V poslední době jsme recenzovali jen takové obaly, které jsou určeny spíše pro starší uživatele, ale dnes tu máme něco na odlehčení. X-Doria Revel jsou totiž spolehlivé kryty pro iPhone, jejichž záda jsou zdobena kresleným a rozpixelovaným potiskem zvířete. Vybrat si můžete konkrétně mezi polárním medvědem, tygrem, lvem, sovou, pandou, liškou, mopsem a huskym. V závislosti na zvířeti se liší i barva zad. Hrany jsou však vždy černé.

Záda jsou vyrobena z polykarbonátu, tudíž jsou částečně průhledná. Částečně proto, protože jsou zbarvena do různých barev v závislosti na vyobrazeném zvířeti. Nemohl jsem si nevšimnout, že polykarbonát je doslova magnetem na otisky, a to hlavně v místě, kde není potištěný. Otisky ale díky zbarvenému sklu nejsou tak viditelné jako na jiných, čistě průhledných obalech.

Gumové hrany chrání iPhone při pádu. Podle výrobce dokáží díky speciální technologii absorbovat sílu nárazu, aby ji všechnu neodnesl telefon a nestalo se mu něco jen vinnou otřesů. Krytá jsou i všechna postranní tlačítka a musím pochválit, že obal je v místě tlačítek dostatečně změkčený, tudíž se snadno mačkají. Stejně tak je i dobře zpracovaný výřez pro postranní přepínač a samozřejmě i výřezy na spodní hraně pro Lightning port, reproduktor a mikrofon, které sedí dokonale. X-Doria Revel, ostatně jako témšř všechny ostatní obaly, mírně přesahuje přes hrany displeje, a tak jej chrání především proti škrábancům.

Co se mi na obalu líbí, je především to, že je docela tenký. Černé hrany ladí s černými rámečky displeje, a tak obal téměř splývá s telefonem. Díky gumovým hranám se X-Doria Revel dobře drží v ruce a máte tak jistotu, že vám telefon tak nevyklouzne.

Dost už ale bylo chvály, pojďme obalu i něco vytknout. Moc se mi nelíbí odstíny barev polykarbonátových zad, jelikož působí trochu levným dojmem. Jedná se ale jen o můj názor a vzhledem k tomu, že je X-Doria Revel určený především pro mladší uživatele iPhonu, moc bych v tom problém neviděl.

Resumé

Obalu po stránce zpracování není moc co vytknout. Odstíny barev zadní části a jednotlivé motivy zvířat jsou otázkou vkusu, tudíž jejich hodnocením jsem se přímo zabývat nechtěl. Nicméně potisk je do obalu přímo vtištěný, tudíž když si po zádech přejedete prstem, neucítíte žádný rozdíl mezi částí s obrázkem a bez něho. Z toho usuzuji, že je potisk skutečně kvalitní a určitě se vám nestane, že by se po čase začal sloupávat nebo blednout. Pokud tedy hledáte vhodný vánoční dárek pro své děti nebo pro přítelkyni (pokud má některé vyobrazené zvířátko ráda), pak vám X-Doria Revel mohu jen doporučit. Otázkou však je, jestli vám bude vyhovovat cena, která není zrovna nejnižší.

  • Obal X-Doria Revel si můžete zakoupit ve variantách Polar Bear, Tiger, Lion, Husky, Pug, Owl, PandaFox na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna
x-doria-revel-2

Dnes nejčtenější

.