Zavřít reklamu

Minulý týden jsme si ukázali, jak se technici Applu dokáží napojit na základní desku nového MacBooku Pro v případech, kdy je potřeba zálohovat data ze zničené základní desky. Dnes si shodou okolností ukážeme další servisní nástroj, který se běžnému uživateli jen tak do rukou nedostane. Tentokrát jde ovšem o příslušenství k Apple Watch. Jedná se o dosud neviděný dockovací nástroj, který slouží k diagnostice a softwarovým úpravám zařízení. 

Apple Watch nemají žádný fyzický port, kterým byste si je mohli připojit k počítači. Zato ovšem mají jeden skrytý servisní, který mohou využít technici v případě, že s vašimi chytrými hodinkami něco je. K jeho zpřístupnění je ovšem potřeba speciálního zařízení, které se k němu dostane. Jedná se v podstatě o malou dokovací stanici, která je napájena Lightning konektorem na jedné straně, a dedikovaným konektorem na straně druhé.

Apple tento dock logicky neprodává, ovšem jeden redditor se dostal do jeho blízkosti, pravděpodobně v nějakém servisním středisku. Dockovací stanice se „připnutím“ spojí s Apple Watch a následnému zapojení Lightning kabelu je možné začít provádět diagnostiku. Možností využití je mnoho, od opravy softwaru, přes upgrade/downgrade či další různé diagnostické nástroje. Bude zajímavé sledovat, jestli se postupem času nějaký podobný nástroj neobjeví na eBay. Podle diskuzí u zahraničních článků je totiž jasné, že by o něj byl zájem, a to zejména z toho důvodu, že je díky němu možné provést downgrade systému, což jinak možné není.

apple-watch-digital-crown-fb

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.