Zavřít reklamu

Ještě ani neskončil listopad a na webu se objevují čím dál zajímavější informace o nadcházejícím iPhonu. Nový iPhone 7 (a jeho varianta Plus) se prodává teprve dva měsíce, ovšem zahraniční weby jsou již plně zaměřeny na to, co přijde za rok. Je to poměrně zvláštní, jelikož první pořádné spekulace o iPhonu 7 se začaly objevovat až z jara, nicméně je to tak. A stejně jako posledně, i tentokrát za novými informacemi stoji KGI, tudíž by nebylo moudré je ignorovat. Ming-Chi Kuo se totiž příliš nemýlí.

Hlavní myšlenka současné analýzy je, že následující iPhone zaznamená rekordní úspěch. Prodeje nových zařízení prý překonají ty, které vytvořil iPhone 6 a iPhone 6 Plus, a které jsou zatím nejvyšší v historii jablečného telefonu. Důvodů pro tento úspěch pak bude hned několik.

V první řadě bude nový iPhone 8, který má přijít s mnoha revolučními prvky. Konstrukce využívající sklo a ocel, bezrámečkový displej se zahnutými rohy, bezdrátové nabíjení, vylepšený fotoaparát a samozřejmě také SoC čip uvnitř. Nový model by měl být velmi atraktivní pro všechny, kteří chtějí nekompromisní high-endový smartphone. Zcela jiný design přitáhne spoustu nových zákazníků.

Sekundovat novému iPhonu 8 ovšem budou dva další modely, které budou cílit na nižší cenovou kategorii. Půjde o inovované telefony ve stylu současných modelů, které ovšem přijdou o hliníkové tělo. To bude nově také ze skla, kvůli přítomnosti bezdrátového nabíjení. Takže i budoucí majitelé těchto „levnějších“ modelů nebudou ochuzeni o nové technologie. Kuo předpokládá, že Apple nebude dodávat bezdrátovou nabíječku společně s telefonem, ačkoliv ten jí bude podporovat již „out of the box“.

Kombinace jednoho dražšího a dvou dostupnějších modelů pak způsobí, že se Applu podaří oslovit obrovská masa zákazníků. Kuo předpokládá, že se v druhé polovině roku prodá 120 – 150 milionů nových iPhonů. U iPhonu 6 se za stejné období Applu podařilo prodat zhruba 110 – 120 milionů kusů. Zatím se také stále spekuluje o tom, jak velký vlastně iPhone 8 bude. Uvádějí se dvě hodnoty a to 5,2″ a 5,8″.

iphone-8-concept-video-2

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.