Zavřít reklamu

Microsoft a mobilní telefony je jeden nekonečný a strastiplný příběh. Novodobá historie tohoto spojení začala nákupem Nokie, od kterého si každý sliboval nástup nové platformy, která doplní současný souboj mezi Androidem a Applem. Už od počátku se ale nové telefony potýkaly s problémy. Nikdy nebyly masově populární a Lumie se tak nedokázaly více prosadit. Microsoft se navíc leckdy choval jako slon v porcelánu a dnes již můžeme říct, že celou platformu Windows Phone zabil. Současné generace jsou vesměs neprodejné a Microsoft to ví. Proto řadu Lumia ukončil a soustředí se na budoucnost, která má název Surface Phone. 

Za současným rozruchem stojí CEO Microsoftu, Satya Nadella, který v rozhovoru pro Australian Financial Review připustil, že se společnost v současné době zaměřuje na vývoj inovativního řešení v oboru mobilních telefonů. Rozhodně se prý z tohoto segmentu nehodlají nadobro stáhnout. Nechtějí však slepě následovat současné trendy a zvyky, naopak chtějí přijít s něčím novým a výjimečným. Údajně se pokouší redefinovat segment a chtějí přijít s „ultimátním mobilním zařízením“.

Podle Nadelli nechtějí do segmentu přijít jen tak s něčím obyčejným. Naopak, jejich entrée má být působivé a proto se snaží něco velmi speciálního vymyslet. Chtějí tak navázat na nově představený Surface Book, který byl přijat velmi kladně, stejně tak jako větší sourozenec Surface Studio, které zase nabízí řadu inovativních prvků. Uvidíme tedy v příštím roce, jestli se kapitola kolem Nokie a Lumií konečně uzavře a Microsoft dokáže vstoupit do segmentu mobilních telefonů tou správnou nohou. Mají potenciál překvapit.

o-SATYA-NADELLA-facebook

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.