Zavřít reklamu

Nové MacBooky Pro od Applu jsou značně drahé. Kdo za počítač utratí tak vysokou částku, ten logicky předpokládá, že mu stroj bude bezchybně fungovat. Někteří majitelé nových MacBooků pro ale hlásí, že mají problémy s grafikou při přehrávání videí.

Zdá se, že problémy zasahují jak MacBooky Pro s iGPU v procesoru i s grafickou kartou od AMD na základní desce, což napovídá, že asi nepůjde vyloženě o hardwarový problém, ale spíše o potíže s ovladačem. V drtivé většině jsou zasaženy patnáctipalcové laptopy. Dalším zjištěným společným jmenovatelem u uživatelů, kteří se s tímto problémem potýkají, je používání softwaru od Adobe ve chvíli, kdy k potížím dochází. Jedná se například o programy Adobe Media Encoder nebo Lightroom.

V tuto chvíli to vypadá, že řešení problému prozatím neexistuje a uživatelé nových MacBooků pro nemají jak se s potížemi vypořádat. Není také jasné, zda jsou uvedené problémy důvodem k vrácení peněz nebo výměně počítače – zasažení uživatelé se budou  muset individuálně informovat u svého prodejce. V každém případě je potřeba doufat, že Apple bude schopen vyřešit problém co nejdříve a přinést uživatelům odpovídající vysvětlení a řešení. Problémy se nevyhýbají ani výrobkům od společnosti Apple. Tento měsíc přišel Apple s řešením dvou nejčastějších, zasahujících „šestkovou“ řadu iPhonů. Jednalo se o problém „Touch Disease“, kdy se na displeji telefonu objevovaly šedivé pruhy a displej přestal odpovídat na dotyk, a dále o potíže s náhlým neočekávaným vypínáním telefonu. Ani nové MacBooky nejsou zcela bez potíží – uživatelé začali hlásit problémy s gesty na trackpadu.

glitch1
macbook-pro-touch-bar-fb-3

Zdroj: UberGizmo.com

Dnes nejčtenější

.