Zavřít reklamu

V poslední době se začíná čím dál více hovořit o tom, jak vlastně bude vypadat nástupce aktuálního iPhonu 7. První střípky informací se začaly objevovat již v průběhu roku a proto si tedy můžeme udělat poměrně jasnou představu o tom, co bychom mohli od Applu v příštím roce očekávat. Předpokládá se, že společnost přijde se třemi různými modely s tím, že dva klasické budou jakási „levnější výplň“, zatímco vrcholový model nabídne to nejlepší možné na trhu. Podle Wall Street Journal pak právě tento top model Apple testuje, jelikož má k dispozici první prototypy iPhonu 8 Pro.

Nová vlajková loď, kterou Apple představí příští září, by se měla jmenovat iPhone 8 Pro. Nabídne 5,1-5,2″ displej využívající OLED technologie, samozřejmostí pak bude duální kameraúdajnou dvojitou optickou stabilizací. Nadcházející top model také dostane kompletně skleněné tělo (kvůli bezdrátovému nabíjení), přijde o Home Button a bude mít zakřivený displej. Kromě studijí by v současné době měly existovat i první prototypy iPhonu 8 Pro.

A je to právě prototyp tohoto modelu, který mají v současné době inženýři z Applu testovat. Podle zdrojů The Wall Street Journal ještě Apple nefinalizoval to, jak bude iPhone 8 Pro nakonec vypadat. V současné době prý existuje zhruba desítka prototypů, ze kterých designový inženýři vybírají. Společně se zaoblenými hranami prý také přijde podstatné zvětšení rozlišení. iPhone 7 Plus v současné době nabízí FHD a QHD by zas tak razantní posun nebyl. Je tedy možné, že se u nadcházející vlajkové lodi dočkáme 4K rozlišení, které ovšem za rok nebude v oblasti mobilních telefonů žádnou převratnou novinkou. Další zajímavou informací je fakt, že samotné výrobní náklady na tento model budou zhruba o 50 dolarů vyšší, než jsou v případě současných modelů. Je tedy velmi pravděpodobné, že se příští rok dočkáme také dalšího cenového posunu směrem vzhůru.

iphone-8-no-home-button-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.