Zavřít reklamu

Když se poprvé rozebral nový MacBook Pro, zjistili jsme opravdu hodně věcí. Nejdůležitější je asi fakt, že v současné generaci modelů s Touch Barem, je vše připájeno k základní desce. Jak RAM, tak SSD disk, o ostatních komponentech ani není třeba mluvit. RAM si tedy nevyměníte, stejně tak jako nesáhnete na své úložiště. V případě nějakého hardwarového problému tak půjde celá deska pryč a dostanete novou. S tím se také výrazně komplikuje záloha vašich dat. iFixit ale na základní desce našel speciální konektor, jehož použití je nyní konečně jasné.

Je to právě tento konektor, který se celou dobu tváří, jako že nemá žádný účel, díky kterému máte šanci na obnovu svých dat v případě, že se vám pokazí SSD disk, nebo jiná komponenta na základní desce. Tento tajuplný konektor je totiž pro speciální servisní zařízení, díky kterému dokáže Apple transferovat data i z mrtvé desky. Serveru 9to5mac se podařilo získat exkluzivní snímky tohoto nástroje.

Jak můžete vidět, skládá ze z hlavní základny, napájení a USB-C kabelu, který připojíte k novému MacBooku. Starý nebo poškozený MacBook Pro se rozebere a základní deska se vloží do speciálního nástavce, který je na ní připraven. Celé zařízení se spojí s novým MacBookem, do kterého se budou data převádět a ještě se vše zapojí do elektřiny. Následně by měl být technik schopen převést data ze staré desky do nové. V záruční lhůtě se samozřejmě bude jednat o úkon zdarma, jak to bude po jejím uplynutí se ovšem neví.

apple-cdm-macbook-pro-tool
macbook-pro-ssd-connector-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.