Zavřít reklamu

Dnes ráno jsme vás informovali o vůbec prvním unboxingu Ultrafine 5K displeje, který vznikl ve spolupráci LG a Applu. Kalifornská společnost představila zmíněný monitor po boku nových MacBooků Pro a také po boku jeho menšího a levnějšího bratříčka s 4K rozlišením (4096 × 2304) na 21,5 palcích. Ten se, narozdíl od 5K verze, již prodává, a tak se minulý týden dostaly první kusy do rukou šťastným majitelům.

Jeden takový kousek přistál i v redakci zahraničního magazínu Apple Insider, který na monitor natočil krátkou, ale všeříkající recenzi. Video naleznete níže a dozvíte se na něm hned několik zajímavostí. Například, že trojice zadních USB-C portů disponuje rychlostmi USB 2, a tak se do nich nevyplatí připojovat rychlé externí disky, jelikož přenosová rychlost bude pochopitelně nižší, než když disk připojíte přímo do MacBooku. Toto omezení ale v případě většího 5K bratříčka neplatí.

Na druhou stranu v mnoha aspektech LG UltraFine 4K boduje. Například 4K rozlišení na 21,5 palcích je solidní a ještě díky širokému barevnému gamutu P3 je obraz skutečně nádherný. Co ještě potěší, jsou stereoreproduktory, které nehrají vůbec špatně (ukázku a porovnání s MacBookem Pro naleznete ve videu), naopak ale zamrzí absence mikrofonu a přední kamery, což větší 5K bratříček nabízí.

Pokud se vám ale LG UltraFine 4K líbí, pak s koupí moc dlouho neotálejte. Apple jej totiž jen do konce roku nabízí ve slevě za 14 990 Kč. Poté cena vzroste opět na dvacet tisíc korun. Monitor si můžete zakoupit přímo zde, na práh dveří vašeho domu/bytu by měl dorazit za 6-8 týdnů.

displej-lg-ultrafine-4k-fb

Dnes nejčtenější

.