Zavřít reklamu

Patentový úřad zveřejnil v úterý patent Applu, v němž společnost zkoumá design skládacího iPhonu s flexibilním OLED displejem. Patent s názvem „Flexibilní zobrazovací zařízení“ popisuje design iPhonu, který se v případě nepoužívání složí napůl. Připomíná staré „véčkové“ mobily, které v roce 1990 vyráběla Motorola.

Verze skládacího telefonu od Applu využívá řadu flexibilních částí včetně OLED displeje a sklopné kovové podpůrné struktury – například ze slitiny niklu a titanu, která má speciální elastické vlastnosti. Podle Applu by vrchní část telefonu mohla obsahovat fotoaparát, ovladače displeje, reproduktory a světelné senzory, ve spodní části by se mohly nacházet mikrofony, CPU a grafický procesor spolu s dalšími typickými mechanismy smartphonů. Obě části jsou spojeny součástkami, umožňujícími jejich vzájemný pohyb, zatímco flexibilní plošné spoje drží spojení pohromadě.

Flexibilní displej se rozkládá na obou částech telefonu a obsahuje speciální materiál, podporující jeho vlastnosti. Kromě známého „véčkového“ skládacího systému popisuje patent dále ještě možnost skládání displeje opačným směrem, díky čemuž jsou obě poloviny displeje přístupné i při zavření přístroje. Druhá konfigurace zahrnuje klipy pro upevnění telefonu na oblečení jeho majitele. V patentu Apple dále zkoumá další podoby telefonu, z nichž jedna vzdáleně připomíná známou dětskou hračku z dřevěných destiček, spojenou pruhy textilu. Tento patent je však mnohem více zajímavostí, spíše než indikací, že by se Apple reálně chystal vydat skládací telefon. Výzkum, zobrazený v patentu, by si však mohl najít cestu do jiných produktů. Mohlo by se jednat například o velký skládací tablet. Jubilejní iPhone 8 se nejspíš obrázkům z patentů podobat nebude, s OLED displejem ale počítá již řada odborníků a analytiků.

foldable-phone

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.