Zavřít reklamu

Přesně před měsícem jsme vás informovali, že šéfdesignér Applu Jony Ive ve spolupráci s designérem Marcem Newsonem navrhli vánoční stromeček pro slavný londýnský hotel Claridge’s. Jejich jedinečné dílo ale mělo spatřit světlo světa až během listopadu a právě onen čas nyní nastal. Vánoční období pomalu začíná, a tak se ve zmíněném hotelu již objevila výzdoba od designerů Apple produktů.

Každý rok se londýnský hotel Claridge’s pochlubí jedinečným vánočním stromečkem. Je jasné, že nikdy nejde o jen tak obyčejný stromek, ale většinou za ním stojí designéři pracující pro ty nejdražší značky světa. Minulý rok CEO Burberry dodal stříbrno-zlatý stromeček posetý 100 deštníky a 70 000 světly. V roce 2014 pak stromeček navrhla značka Dolce & Gabbana a kupodivu byl docela tradiční, ale pochopitelně hodně drahý. Na všechny speciálně navržené vánoční stromky od roku 2009 se můžete podívat v galerii níže.

Jony Ive a Marc Newson nenavrhli obyčejný vánoční stromeček, ale zcela něco jiného. Vyzdobili minimalistickým stylem celou vstupní halu hotelu, kam umístili neozdobené břízy a doplnili je speciálními světly. Vánoční atmosféru navodí i vybraná hudba a zvuky přírody, které v hale hrají, když jí procházíte. Designéři ke svému dílu uvedli následující:

Naším cílem bylo vytvořit obklopující magický zážitek, který evokuje náš obrovský respekt k tradici a zároveň naše nadšení budoucností, která přijde. Jen málo věcí je čistších a krásnějších než příroda, takže právě ona byla náš výchozí bod. V naší výzdobě jsme navrstvili různé iterace organických forem s technologií.

Vyzdobená hotelová hala je otevřená veřejnosti a vstup do ni je zcela zdarma. Výzdoba v hotelu zůstane po celé vánoční svátky, tudíž pokud budete mít během Vánoc cestu do Londýna, určitě se na výzdobu zajděte podívat do Claridge’s hotel.

zdroj: wallpaper

Dnes nejčtenější

.