Zavřít reklamu

Když se řekne Apple Store, většině lidí se vybaví supermoderní, luxusně vybavený a velmi elegantně zařízený obchod, který je pro mnoho fanoušků značky Apple jakousi svatyní. Lidé zde mají příležitost osahat si ty nejnovější produkty z nabídky Applu, pořádně si s nimi pohrát, pořídit značkové příslušenství a v neposlední řadě si také nechat poradit od odborníků v Genius Baru. Ne všechny oficiální Apple obchody jsou ovšem stejné. V galerii níže se můžete podívat na jeden, který popisu výše rozhodně neodpovídá. I přes to je ovšem velice zajímavý. 

Snímky pochází z neoficiálního Apple obchodu, který se uzavřel v roce 2005 proto, že si Apple začal s jiným Kuwaitským řetězcem, který jim od té doby dělá oficiální zastoupení. Tento obchod tak musel být uzavřen a od té doby na něj nikdo nesáhl. Ve výlohách můžete vidět reálie z let 2003-2004, ať už se týkají dobového designového jazyka, produktů, krabic od softwaru a dalších věcí.

Zajímavostí je, že i po těch letech, je vše v poměrně zachovalém stavu. Na Redditu padlo vysvětlení, že krádeže jsou v Kuwaitu poměrně závažným trestným činem. Navíc je v této zemi většina obyvatel opravdu velmi bohatá a na krádeže tak nemají pomyšlení (Kuwait má 3. nejvyšší HDP na světě a velmi štědrý sociální systém, díky ropnému bohatství). Minimálně se tak jedná o zajímavý kus historie, který je s Applem spojený. Podobný Apple Store pravděpodobně nikde jinde na světě není.

xcfxy2o

Zdroj: Reddit

Dnes nejčtenější

.