Zavřít reklamu

Funkce Spotlight vyhledávání je s námi v operačním systému iOS už od verze 3.0. Kromě avizovaného vyhledávání informací na internetu a v aplikacích nainstalovaných v zařízení umí například i převádět jednotky a měnu. Tím se může stát pro mnohé uživatele velmi užitečnou vychytávkou.

Apple do iOS 10 přidal nový způsob jak Spotlight rychle vyvolat v podstatě odkudkoli, jen je trochu skrytý a někteří z vás jej ještě možná neobjevili. Díky tomuto triku můžete Spotlight zobrazit během zlomku sekundy. Tímto způsobem se rovnou zobrazí i klávesnice a můžete narozdíl od klasického otevírání, kdy musíte nejprve stáhnout notifikační lištu a poté kliknout na pole pro vložení textu, začít psát.

Jak tedy tímto trikem okamžitě zobrazit Spotlight? Je to jednoduché. Když jste v aplikaci, táhnutím prstu od horního okraje obrazovky pomalu vysuňte notifikační centrum tak, aby se zobrazilo celé vyhledávácí pole. V tuto chvíli dostanete na iPhonu 7 a 7 Plus navíc ještě díky Taptic Engine i vibrační odezvu. Jakmile bude zobrazeno celé vyhledávací pole, lištu pusťte a zobrazí se Spotlight s klávesnicí a navrhované aplikace.

 

Dnes nejčtenější

.