Zavřít reklamu

Apple údajně přijal do svých řad Wei Gu, redaktorku listu Wall Street Journal. Ta by se měla stát novou ředitelkou čínského PR oddělení v Šanghaji. Wei má za sebou čtyři roky na pozici editorky „bohatství a luxusu“ v Číně. Zprávu o tom dnes přinesl web TechCrunch.

Gu má osmnáctiletou zkušenost s prací v médiích, včetně deseti let na pozici sloupkařky pro agenturu Reuters v New Yorku a Hong Kongu. Wall Street Journal opustila oficiálně v srpnu a před tím, než se upsala Applu, pracovala na volné noze. Pro novináře není na přechodu k marketingu a PR nic neobvyklého, a právě Apple již dříve přijal do svých řad pracovníky serverů The Verge, Anandtech nebo TechCrunch. V posledním případě se novinář Darrell Etherington vrátil ke svému předešlému zaměstnání.

Po Severní Americe je Čína druhým nejdůležitějším trhem pro Apple, který má navíc šanci zastínit z hlediska příjmů ostatní. Rovněž je ale i trhem problematickým, mimo jiné i kvůli přítomnosti lokálních konkurentů, jako jsou Huawei nebo Oppo. Čína je pro Apple zejména v poslední době celkově problematickou oblastí – cupertinská společnost zde narazila například na nesmyslné patentové spory, zákaz prodeje některých modelů iPhonů nebo pokles prodeje jako následek nejrůznějších komplikací.

wei-gu-fb
HONG KONG-US-COMPANY-APPLE-TECHNOLOGY

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.