Zavřít reklamu

Společnost Nokia během své oficiální prezentace pro investory na Capital Markets Day uvedla, že se v příštím roce vrátí na trh s mobilními telefony. Telefony bude pod značkou Nokia vyrábět společnost HMD, která vznikla spojením NOkie a Foxconnu, kdy Nokia vložila do společnosti patenty a vývojáře a Foxconn pochopitelně výrobní kapacity a technologie. Společnost HMD získala na příštích 10 let exkluzivní možnost vyrábět telefony se značkou Nokia.

HMD navíc upozornila, že v příštích třech letech investuje do marketingu sumu půl miliardy Euro, což je částka za kterou se již zákazníci dají zlanařit ke koupi telefonů Nokia. První telefon Nokia pod taktovkou HMD by měl být k dispozici již za půl roku, tedy během druhého čtvrtletí 2017 a je možné, že premiéru bude mít již na únorovém veletrhu v Barceloně.

Co se chystaného telefonu týká, nejvíc se spekuluje o takzvaném modelu Nokia D1C, která nabídne 1,4Ghz Qualcomm Snapdragon procesor 430, 3GB RAM a 16, respektive 32GB paměti s 5,5″ Full HD displejem a 16Mpix fotoaparátem. V telefonu poběží Android 7.0.

Nokia_Apple_Samsung

 

 

Dnes nejčtenější

.