Zavřít reklamu

Kolem nových MacBooků Pro to v poslední době vře. Na webu se každým dnem objevují nové a zajímavé informace. V poslední době především kvůli tomu, že jsme se mohli poprvé podívat pod kapotu nových strojů. Zjistili jsme tak spoustu věcí, ať už se jedná o napájené SSD a RAM, polohu reproduktorů vůči perforacím v těle nebo o tajemném konektoru na základní desce. Zajímavosti však nemusí být jen hardwarového rázu. Dnes tu máme jednu softwarovou chybu, díky které si 15″ MacBooky Pro myslí, že jsou lepšími počítači, než ve skutečnosti jsou. 

Na tento „problém“ upozornilo několik čtenářů serveru Macrumors, který s touto zprávou následně přišel. Týká se některých 15″ MacBooků Pro, které špatně detekují (a následně hlásí) integrovaný grafický čip v procesoru. Některé 15″ MacBooky Pro tak uvádějí, že se v jejich srdci nachází iGPU Intel Iris Pro 580, místo standardní Iris HD Graphics 530.

Poprvé se tato informace objevila na jednom z ukázkových modelů hned po Keynote. Nyní to samé začínají hlásit samotní uživatelé, kteří svůj nový 15″ MacBook v posledních dnech obdrželi. Vylepšenou grafiku však systém údajně hlásí pouze v případě, že je napájen z elektřiny. Na baterii je vše v naprostém pořádku. Vypadá to tedy na nějaký softwarový zkrat v systémových informacích, jelikož lepší iGPU v těchto noteboocích opravdu není (jak potvrdily provedené benchmarky).

intel-graphics-800x600
macbook-pro-2016-fb-5

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.