Zavřít reklamu

Pokud na svém zařízení s operačním systémem iOS občas používáte hlasovou asistentku Siri, určitě znáte funkci „Hey Siri.“ Ta od iPhonu 6s a výš funguje i pokud vaše zařízení není připojeno k napájení. Díky ní tak například nemusíte na své zařízení pro začátek přehrávání hudby ani sáhnout a stačí o to požádat Siri. Určitě se vám už ale stalo, že iPhone nebo jiné zařízení s iOS 10 na příkaz Hey Siri nereagovalo. Proč tomu tak je?

V nejnovější verzi iOS je totiž novinka, díky které se Siri při zvolání zmíněného příkazu občas nezapne. Hlasová asistentka totiž při uvedené funkci používá i proximity senzor, který má v této době už každé zařízení. Ten sleduje intenzitu okolního světla a umožňuje například fungování nastavování automatického jasu či vypnutí displeje při přiložení telefonu k uchu při volání.

K dočasné deaktivaci funkce Hey Siri tak dochází v případě, kdy je iPhone otočený displejem dolu. Senzor se tím totiž zakryje a telefon na Hey Siri nereaguje. Díky tomu se například Siri omylem nespustí ani v kapse. Po přetočení zpět začne zařízení na příkaz Hey Siri opět reagovat. Pokud vám tedy příkaz občas nefungovalo, bylo to tím, že byl iPhone displejem dolu nebo byl senzor něčím přikrytý.

Siri iOS 10 FB

Dnes nejčtenější

.