Zavřít reklamu

Po představení nového MacBooku a novinky s názvem Touch Bar mnoho uživatelů tápalo, jaké to vlastně bude v praxi. Zda-li se opravdu jedná o užitečnou vychytávku, nebo jde v podstatě jen o jakési cool pozlátko. První recenze na nový MacBook Pro s Touch Barem se objevily včera a recenzenti si Touch Bar vesměs chválí. Pokud si jej ovšem chcete sami vyzkoušet, doposud existovala jen velmi omezená možnost. Nyní se ovšem vše mění, jelikož na zkoušku Touch Baru vyšla speciální aplikace s názvem Touché, na které si ho můžete do sytosti vyzkoušet i na vašem Macu. 

Aplikace je k dispozici zdarma a stáhnout si jí můžete na webu výrobce. Po instalaci a následném otevření se vám na spodní straně obrazovky objeví Touch Bar přesně ve stejné podobě, v jaké se nachází v novém MacBooku Pro. Je zcela interaktivní a vše co na něm uděláte, se projeví v systému samotném. Veškerou funkcionalitu si tedy můžete vyzkoušet a následně zjistit, jaké to vlastně je, s Touch Barem pracovat.

Touché požaduje macOS 10.12.1 nebo novější. Aplikace ovšem vyžaduje specifický build, ve kterém je již funkcionalita Touch Baru dostupná. Jedná se o build 16B2657. Pokud jej tedy máte, aplikace vám bude fungovat správně. Aplikace dále nabízí podporu několika klávesových zkratek, pořizování screenshotů a tak dále. Jedná se tedy o podstatně přívětivější způsob, jak vyzkoušet Touch Bar, než o kterém jsme psali posledně.

macbook-pro-touch-bar-fb-3

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.