Zavřít reklamu

Chytré brýle od Applu by nemusely být sci-fi. Podle některých analýz bychom se jich dokonce mohli dočkat v horizontu několika let. Snapchat nedávno vyrobil chytré brýle, které skutečně zaujaly publikum. Nyní to vypadá, že Apple se do podobné akce také pustí. Podle zprávy ze společnosti Bloomberg to vypadá, že Apple se chce po chytrých hodinkách vrhnout do vod nositelné elektroniky i s chytrými brýlemi. Bloomberg se odvolává na „zdroje, znalé věci“, které odmítly vystoupit veřejně z toho důvodu, že celá záležitost je prozatím v počáteční fázi. Brýle by měly být propojitelné s iPhonem a daly by se využít pro rozšířenou realitu, které CEO Tim Cook velice fandí.

V poslední době se roztrhl pytel s náhlavními soupravami pro virtuální realitu. Nejznámějšími jmény na tomto poli jsou Oculus Rift a HTC Vive. Rozšířenou realitu zase uživatelům přibližuje Microsoft se svými HoloLens, které umožňují překrývání obrazu skutečného světa digitálním obsahem. Microsoft rovněž uvažuje o headsetech pro „smíšenou realitu“, které umožní kombinovat AR i VR.

Zmíněný projekt od Applu je zatím ve fázi průzkumu a dříve než v roce 2018 prý žádné výsledky očekávat nemáme. „Apple již o projektu brýlí mluvil s potenciálními dodavateli, uvádí zdroje, blízké těmto diskusím,“ píše Bloomberg. Cupertinská společnost údajně již provedla objednávku malého množství speciálních displejů od jednoho z dodavatelů, aby je mohla otestovat. Apple zatím údajně neobjednal dostatek komponent pro zahájení hromadné produkce.

„Myslím si, že AR je něčím skutečně obrovským,“ uvedl Tim Cook v rámci Utah Tech Tour v Salt Lake City. Již dříve CEO Applu připustil, že se rozšířená realita jednoho dne stane stejně samozřejmou součástí našich životů, jako smartphony. „Myslím si, že významná část populace obyvatelstva vyspělých zemí – a možná všech zemí – bude zakoušet každodenní zkušenost s AR,“ řekl Cook.

Zatímco virtuální realita od uživatelů vyžaduje, aby se od reálného světa zcela odstřihli, rozšířená realita by mohla snadněji zapadnout do běhu jejich každodenního života. Podobnou zkušenost se uživatelům snaží Apple nabídnout například se svými Apple Watch. Apple má řadu patentů a akvizic, napovídajících jeho zájmu o tento druh technologií, žádné z nich však ale nemusí být realizovány.

google-glass-fb

Zdroj: Mashable.com

 

Dnes nejčtenější

.