Zavřít reklamu

Phil Shiller se opět rozpovídal o nových MacBoocích Pro. V novém rozhovoru, který přinesl server Backchannel, se probírá mnoho zajímavých témat. Mimo nových MacBooků například Touch Bar, využití dotykového panelu a dalších několik věcí, které se týkají počítačů, nebo obecně Apple zařízení. Odpovědi Phila Shillera se shodují s tím, co už jsme od něj několikrát četli. I tentokrát se ovšem v rozhovoru objevily nějaké zajímavosti, které jsme doposud nevěděli. Kompletní rozhovor si v originále, a v plné délce, můžete přečíst zde

Dlouho jsme testovali dotykové obrazovky v Macích a došli jsme k tomu, že to prostě není ono. Ovšem tuto myšlenku jsme jen tak nezavrhli. I když se nám to příliš nezdálo, stejně na tom naši inženýři dlouhé roky pracovali jelikož jsme si chtěli být jistí, že jsme něco nepřehlídli. Po letech se nám ovšem náš původní instinkt potvrdil, dotykové obrazovky prostě na Mac nesedí.

Na základě dalších informací je jasně patrné, že nemáme očekávat žádný hybrid mezi iPadem a MacBookem. Apple chce své produktové řady zanechat, jelikož každý produkt má své specifické místo a na křížení zde není prostor.

Musíme se na Macy dívat jako na kompletní platformu, ze které nemůžeme notebooky jednoduše vyčlenit nad ostatní zařízení. Řekněme, že vytvoříme dotykové obrazovky pro MacBooky, upravíme na to UI, systém a tak dále. To samé by ovšem muselo fungovat na klasickém stolním iMacu. Dovedete si představit dotykové ovládání u 27″ desktopu? Byla by to tragédie, uživatelé by se museli natahovat jen proto, aby dosáhli do vzdáleného rohu obrazovky.

Dále Shiller mluví o tom, že takovýto krok by naprosto naboural uživatelské rozhraní macOS. Muselo by se přizpůsobit dotykovému ovládání, tím by se ovšem zase vzdálilo komfortu při klasickém použití myši/touchbaru. Hybridním řešením je tak nový Touch Bar, který spojuje výhody obou přístupů.

macbook-pro-touch-bar-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.