Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro bez Touch Baru je k dispozici již více než dva týdny a jeho recenze a dojmy uživatelů si tak již mohl přečíst každý. Netrpělivě se ovšem čekalo na to, až se na webu objeví první dojmy a recenze modelu s Touch Barem, jelikož právě ten má být tou horkou předvánoční novinkou. Všichni zájemci se dnes dočkali, jelikož první servery publikují své nejnovější dojmy právě dnes. Pojďme se tak podívat na to, jak se jim nový MacBook Pro s Touch Barem líbí a zda-li se vyplatí si za něj připlácet. 

Napříč recenzemi se táhne několik společných bodů, na kterých se shodli všichni autoři. Z pozitivní stránky se jedná o Touch Bar, který nabízí ohromný potenciál do budoucna a je radost s ním pracovat. Na druhou stranu si recenzenti stěžují na samotnou cenu a vybavenost, kterou za ní dostanete. Ať už se to týká čistého výkonu, nebo konektivity.

Wall Street Journal

Wall Street Journal ocenil nový design a Touch Bar. Naopak kritizují celkový výkon, který se oproti loňskému modelu příliš nezlepšil. A to i přes to, že cena narostla poměrně značně. Dle nich má uživatel na výběr. Buď půjde cestou staršího modelu, avšak s lepší konektivitou, nebo půjde napříč budoucnosti, ale s případnými problémy vzhledem k limitaci portů.

The Verge

Walt Mossberg ze serveru The Verge byl poněkud kritičtější. Touch Bar je zajímavý, klávesnice je také dobrá, ale výdrž baterie patrně nebude zrovna taková, jakou Apple prezentuje. Cena je navíc poměrně brutální. Uživatelé přecházející z MacBooku Air nemají úplně na výběr a stávající majitelé modelů Pro to mají také těžké. Nový MacBook Pro je zatím jediné řešení od Applu, které nabízí plnohodnotný procesor. Nákup si bude muset každý zvážit sám.

TechCrunch

Server TechCrunch naopak vyzdvihuje novinky, které za nákup stojí. Ať už jde o novější a (nepatrně) výkonnější procesory, nové displeje, skvělé reproduktory či klávesnice, větší úložiště a především posun od místy nefungujících starých modelů (autor zmiňuje problém s hlučným chlazením). Touch Bar je údajně skvělý a kompletně přepracované šasi jakbysmet.

CNET

CNET vyzdvihuje veliký a skvělý Touch Pad, společně s menším a tenčím provedením. Klávesnice zaznamenala obrovský posun od své původní variant v Retina MacBooku a nyní se na ní dá konečně pohodlně psát.

Engadget

V Engadgetu jsou velmi rozčarovaní z toho, že je Apple připravil o klasické porty a nutí je na vše využívat redukce a další příslušenství. Nový design a Touch ID jsou sice fajn, ale celkový dojem z nových strojů není zcela pozitivní. Autor by měl daleko radši klasické funkční klávesy. Jeho ideální MacBook Pro je prý kombinace nového a staršího modelu.

Gizmodo

Server Gizmodo se zaměřil na nový Touch Bar a jeho současné využití. Momentálně není mnoho aplikací třetích stran, které by jej dokázaly využít. To se ovšem v budoucnu změní a tato novinka tak nabízí ohromný potenciál. Výkon je dobrý ovšem autor doporučuje připlatit si za 16GB RAM, vzhledem k tomu, že jí nelze v budoucnu rozšířit.

ArsTechnica

Podle recenze na serveru ArsTechnica se vyplatí nákup nového MacBooku Pro všem, kteří mají model 2012 a starší. Pokud se vám líbí představa Touch Baru a máte pocit, že jej využijete, jděte do něj. Pokud máte rok/dva/tři roky starý model, nákup je podstatně méně obhajitelný. Obzvláště kvůli velmi vysoké ceně.

Mashable

Server Mashable je velmi kritický k cenové politice Applu. Autorovi se příliš nelíbí, jaké vlastně hardwarové specifikace za své peníze dostanete. Obzvláště v porovnání se starším modelem, který byl při představení o dost levnější (porovnává základní konfigurace). Podle autora existují alternativy s Windows 10, které jsou levnější ve stejných specifikacích, nebo naopak výkonnější za stejnou cenu. Zde závisí především na tom, zda-li vám jde o platformu jako takovou.

macbook-pro-touch-bar-fb-3

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.