Zavřít reklamu

Jak jistě všichni víte, nový Macbook Pro s Touch Barem už nemá fyzickou klávesu Escape (ESC). Ta se totiž nacházela v horní řadě vedle funkčních kláves, které teď nahradil Touch Bar, neboli dotykový OLED panel, kterým Apple zkouší nahradit dotykové displeje. Tlačítko ESC se tak zobrazuje přímo na Touch Panelu a to jen u některých programů a v některých situacích, protože někdy na jeho místě je úplně jiné tlačítko nebo jej nahradí tlačítko Cancel, které funguje obdobně.

Nicméně, i když se někdy Escape zobrazí, tak se zobrazí více vpravo, než jsme zvyklí u notebooků od Applu s běžnou klávesnicí. Uživatelům, kteří přejdou na nový MacBook Pro, se tak může snadno stávat, že budou na Escape klikat úplně vlevo, kde ale tlačítko není. Apple se proto rozhodl, že oblast, kde bude Touch Bar reagovat na dotyky, bude ve skutečnosti větší, než samotné tlačítko. Tudíž i když budete na dotykovému panelu klikat vlevo od klávesy, kde je prázdno, tak bude ESC reagovat a příkaz se provede.

Pro lepší představu se určitě mrkněte na video níže, ze kterého popisované chování pochopíte podstatně lépe. Otázkou ale zůstává, proč Apple prostě jen neposunul ESC více doprava nebo tlačítko nezvětšil, aby se na něj uživatelé snáz trefili.

esc-macbook-pro-2016

Dnes nejčtenější

.