Zavřít reklamu

Podle zpráv analytiků má Apple v březnu příštího roku vydat hned tři nové iPady. Jeden z nich by měl mít bezrámečkovou konstrukci. Co se rozměrů týče, měla by nová kolekce obsahovat obnovený 9,7-palcový a 12,9-palcový model, doplněný o zcela nový bezrámečkový 10,9-palcový model. Předpovídají to analytici ze společnosti Barclays Research.

Stejný rozměr, větší displej

Ve zprávě, kterou obdržela redakce serveru MacRumors, analytici předpovídají, že bezrámečkový design 10,9-palcového iPadu umožní stejné fyzické rozměry, jaké má současná generace 9,7-palcových iPadů Pro. Zachování rozměrů vyžaduje nejen „nekonečný“ displej, ale možná i odstranění fyzického home buttonu.

Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo uvedl, že 10,5-palcový iPad Pro vyjde v roce 2017, japonský server Mac Otakara tvrdí, že počátkem příštího roku se dočkáme 10,1-palcového iPadu Pro. Společnost Barclays podobně jako Kuo předpokládá, že 9,7-palcový model bude patřit do „low cost“ kategorie spolu se 7,9-palcovým iPadem mini, o kterém se ale předpokládá, že příští rok aktualizován nebude.

Revoluce v iPadech?

Místo toho bude Apple pokračovat ve výrobě a prodeji iPadu mini 4, který je na trhu od září 2015. Mac Otakara již dříve uvedl, že 12,9-palcový iPad Pro bude disponovat True Tone displejem jako jeho současný 9,7-palcový protějšek. Využívat bude pokročilých čtyřkanálových světelných senzorů pro okolní světlo, díky kterým se barva a intenzita displeje přizpůsobí okolním světelným podmínkám. U nových iPadů by měl zůstat zachován vstup pro 3,5 mm jack konektor, reproduktory by se měly dočkat dalšího vylepšení. 12,9-palcový iPad Pro by měl získat 12mpx přední iSight kameru a blesk True Tone. Skutečně revoluční změny – včetně OLED displejů – by měly u iPadů přijít až v roce 2018.

ipad-bezel-free-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.