Zavřít reklamu

Začátkem tohoto týdne jste si u nás mohli přečíst recenzi na obal X-Doria Evervue. Dnes tu máme v mnohém podobný obal a dokonce i od stejné značky – X-Doria Impact Pro. Jedná se opět o odolný kryt pro iPhone 7 s průhlednými zády, který je ale nabízen v odlišných barvách, místy nabídne i jiné materiály a hlavně je o něco levnější. Pojďme se tedy na X-Doria Impact Pro podívat o něco blíže a shrnout si, jaká pozitiva přináší a jestli má nějaká negativa.

Pokud bych měl Impact Pro porovnat s Evervue a vybrat vítěze, pak by to byl zajisté Impact Pro. Ten je nejenom levnější, ale působí na mě kvalitnějším dojmem, je méně výrazný a tím i hezčí a celkově se mi s ním telefon ovládá lépe než s obalem Evervue. Jediné, v čem je možná Impact Pro oproti Evervue horší, je ochrana telefonu při pádu. Evervue totiž na mě působí robustněji, ovšem to neznamená, že by vám Impact Pro telefon neochránil, odolný je podle mě dostatečně.

X-Doria Impact Pro je téměř celý vyrobený z TPU, ale hrany jsou vyztuženy speciálním materiálem, aby byl telefon plně chráněný při pádu na tvrdou zem. Záda jsou pak vyrobena z průhledného polykarbonátu, který se ale tak snadno nepoškrábe jako u obalu Evervue, ovšem otisky jsou na něm vidět okamžitě a samozřejmě po nějakém době aktivního používání schytá i nějaký ten škrábanec, protože ultra-odolný určitě není.

Celkově se mi ale X-Doria Impact Pro opravdu líbí a nemám mu v podstatě co vytknout. Jde o pěkný obal, který nezakryje krásu iPhonu, v případě černé a bílé varianty je i poměrně nenápadný, ale i přesto vám spolehlivě ochrání telefon při pádu. Obal je o něco měkčí než jeho zmiňovaný bratříček, a tak se nejenom mnohem snáz nasazuje a sundavá, ale také se pohodlněji mačkají postranní tlačítka a telefon s ním sedí v ruce jako přikovaný, tudíž se určitě nestane, že by vám jen tak znenadání vyklouzl.

X-Doria Impact Pro perfektně sedí na všech portech i tlačítkách a dokonce i přepínač mezi tichým a hlasitým režimem je o něco přístupnější, než v případě X-Doria Evervue. Samozřejmostí je i ochrana vystouplé čočky fotoaparátu a displeje, jelikož hrana krytu mírně přesahuje přes hrany telefonu, a tak displej chrání proti poškození při pádu na zem nebo proti poškrábání při pokládání iPhonu na stůl displejem dolů.

Resumé

Jak už jsem zmínil výše, obalu X-Doria Impact Pro nemám v podstatě co vytknout. Jediné, co se mi trochu nelíbí, jsou odstíny barev u růžové a modrozelené varianty obalu, ovšem záleží samozřejmě na vkusu. Pokud sáhnete po bílé nebo černé, pak určitě nebudete litovat. Obzvláště černá varianta se k matně černému iPhonu 7 hodí dokonale. Velkou výhodou jsou pak transparentní záda a v podstatě i hrany v místě tlačítek, odolnost obalu a také fakt, že telefon s obalem vám z ruky jen tak nevyklouzne. Ode mě má tedy X-Doria Impact Pro jedničku.

  • Kryt X-Doria Impact Pro si můžete zakoupit ve variantách Black, White, TealPink na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna
x-doria-impact-pro-fb

Dnes nejčtenější

.