Zavřít reklamu

SONOS jsou bezdrátové reproduktory, těšící se čím dál vyšší popularitě. Nedávno se začaly prodávat i v online Apple Storu spolu se službou Apple Music. A právě reproduktorů SONOS se týká nejnovější scam, mířící do e-mailových schránek zákazníků Applu, ale nejen jich. Opět se jedná o falešnou fakturu, která tvoří záminku k tomu, aby uživatelé zadali své citlivé údaje na podvodnou webovou stránku.

SONOS jako záminka

Majitelé Apple zařízení čelí dalšímu phishingovému útoku, který se silně podobá všem předchozím. Navzdory četným varováním se stále najdou jedinci, kteří se bohužel nechají nachytat a neuváženě poskytnou své citlivé údaje hackerům. Nejnovější scam se tváří jako e-mail hudební společnosti Sonos. K odeslání podvodného e-mailu byly využity tisíce falešných účtů. Cílem scamu je vylákat z lidí osobní údaje. E-mail je velice podobný oficiálním fakturám od společnosti Apple a tvrdí uživatelům, že nedávno zakoupili členství Sonos Music na iTunes. Zákazníci mají uhradit částku v přepočtu okolo sedmi set korun za danou službu. Lidé, kteří nejsou při čtení e-mailu dostatečně pozorní, a žádnou službu si neobjednali, mají tendence kliknout na stornovací tlačítko. To je ale odkáže na podvodnou webovou stránku, kde mají uvést své přihlašovací údaje včetně hesla.

Stránka pochopitelně nemá nic společného s Applem. Od uživatelů si vyžádá jejich osobní údaje včetně e-mailu a hesla. Získané údaje jsou pak využity k vniknutí na jejich účet. Tvůrci scamu správně předpokládají, že se lidé nachytají na jméno „SONOS“ a že udělají vše pro to, aby „fakturovanou“ částku nemuseli platit. Je tedy třeba neustále dokola připomínat, že Apple po svých zákaznících nikdy tyto údaje e-mailem nevyžaduje. „iTunes Store po vás nikdy nebude požadovat poskytnutí osobních nebo citlivých informací, souvisejících s vaším účtem (jako jsou hesla nebo čísla kreditních karet) prostřednictvím e-mailu. „E-mailové zprávy, obsahující přílohy nebo odkazy, vedoucí na stránky, nesouvisející s Applem nepocházejí v žádném případě od společnosti Apple, i když mohou vypadat jako z iTunes Store. Tyto přílohy jsou ve většině případů škodlivé a neměly by se v žádném případě otevírat. Žádné informace, související s vaším účtem, byste neměli zadávat na stránkách, které nepatří společnosti Apple.“

Apple Mail iOS FB

 

Zdroj: DailyStar.co.uk

Dnes nejčtenější

.