Zavřít reklamu

Jednotlivých fototestů, na kterých se předvádí nový iPhone 7, tu již bylo několik. Ať už se jednalo o srovnání se zrcadlovkou, nebo s tou nejlepší možnou konkurencí, rozhodně je co číst a na základě čeho vybírat nový fotomobil. Dnes se podíváme na další srovnávací test, se kterým přišel web PetaPixel. Stojí v něm proti sobě iPhone 7 a dnes již neprodávaný (a poměrně legendární) dálkoměrný bezzrcadlový digitál s full frame senzorem, Leica M9-P. O snímky se postaral japonský fotograf, který obě zařízení vyvenčil po památkách. 

Oním autorem je slavný japonský fotograf Shin Noguchi, jehož web si můžete prohlédnout zde. Za připomenutí také stojí to, co to vlastně Leica M9-P je. Jedná se o variantu slavného modelu M9, která se prodávala kolem roku 2009 v několika variantách. V následujících letech se pak objevily limitované edice za desítky tisíc dolarů. Tento konkrétní použitý model je klasickým kitem Leica M9-P s objektivem Leica Summicron. Celková cena tohoto setu se pohybovala kolem 10 tisíc dolarů. Na druhé straně stojí iPhone, jehož cena je není ani desetinová.

Snímek byl pořízen pouze jeden a to typická japonská stavba, focená v dešti. Na prvním obrázku se můžete podívat na snímek z iPhonu, na tom druhém je snímek pořízen Leicou. Pod nimi máte porovnávací obrázky (iPhone je nalevo). Bohužel nemáme k dispozici snímky v plném rozlišení. Verdikt fotografa zní, že je úžasné, jak daleko se telefony posunuly. Fotografie z iPhonu jsou fenomenální. iPhone 7 má „bezkonkurenčně nejlepší 1/3″ senzor na trhu. Nic víc, nic méně.

iphonevsleicafeat-800x420

Zdroj: Petapixel

Dnes nejčtenější

.