Zavřít reklamu

Apple funkci Reachability poprvé představil před dvěma lety s příchodem operačního systému iOS 8. Důvod jejího implementování bylo zvětšení obrazovek s příchodem iPhonu 6 a 6 Plus, které se ze 4″ zvedly na 4,7″, respektive na 5,5″. Tím se tak kalifornská společnost snažila vykompenzovat nemožnost dosáhnout na horní okraj obrazovky při ovládání zařízení jednou rukou.

Při aktivaci funkce dvojitým poklepáním na domovské tlačítko se tak obraz celý posune dolu a uživatel může stisknout tlačítka na horní straně. Po provedení akce se pak obraz na displeji opět vrátí do původní polohy. Někdy však můžete funkci Dosah aktivovat omylem, což se může stát velmi otravným omylem. Obzvláště pak pokud funkci vůbec nepoužíváte.

Apple naštěstí myslel i na takové uživatele a už od začátku její existence se dala funkce vypnout přímo v nastavení bez jakýchkoliv problémů. Pokud tak vlastníte kterýkoliv model iPhonu s 4,7″ a 5,5″ obrazovkou, můžete Dosah v nastavení pohodlně vypnout. Pokud nevíte jak, čtěte dále.

Jak na iPhonu deaktivovat funkci Reachability

  1. Otevřete Nastavení.
  2. Jděte do Obecné → Zpřístupnění.
  3. Sjeďte dolu a najděte přepínač s názvem Dosah.
  4. Přepněte jej do vypnuté polohy.

Pokud nyní vyzkoušíte dvakrát poklepat na domovské tlačítko, funkce se již neaktivuje. V tuto chvíli není pro toto gesto žádné jiné využití, tudíž je možné jej používat pouze pro funkci Reachability. Pro opětovné aktivování této pomocné funkce opět postupujte podle návodu a přepínač vraťte do polohy zapnuto.

ios-iphone-reachability-fb

Dnes nejčtenější

.