Zavřít reklamu

Apple se v roce 2017 nechystá provést aktualizaci iPhonu SE. K tomuto závěru došel respektovaný analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo. Mezi hlavní důvody patří zejména fakt, že na příští rok plánuje Apple s největší pravděpodobností revoluční model smartphonu, a také to, že se soustředí zejména na high-endové modely, uvedl Kuo.

Kuo předpokládá, že objem celkové dodávky iPhonů se v první polovině příštího roku dočká poklesu. Jako příčinu uvádí zejména nepříliš objemnou poptávku v Číně, ale i nízký počet dodávek 4,7-palcových iPhonů a již zmíněnou absenci aktualizace iPhonu SE ve druhém čtvrtletí. Kuo dále tvrdí, že právě iPhone SE stál za zvýšením objemu dodávek v první polovině letošního roku.

Kromě toho ale věří, že Apple bude na dodavatele součástek vyvíjet tlak ve věci snížení nákladů. Očekává, že dodavatelé začnou snižovat ceny komponent již v listopadu nebo prosinci tohoto roku. Ke snížení ale podle něj nedojde zdaleka u všech dodavatelů. Někteří z výrobců součástek mají kvůli tvrdé konkurenci při vyjednávání s Applem vcelku oslabenou pozici. „Větší“ dodavatelé, jako je například Samsung, si v tomto ohledu stojí o poznání lépe a u nich by dokonce mohlo dojít k navýšení cen.Dodávka iPhonů by podle Ming-Chi Kuo měla v druhém čtvrtletí příštího roku klesnout na 35 – 40 milionů. iPhone SE byl Applem představen v březnu letošního roku. Vyznačoval se nabídkou řady – ale zdaleka ne všech – funkcí, kterými disponoval iPhone 6s, při zachování rozměrů populárního iPhonu 5s.

iPhone SE slashgear FB

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.